A OnePlus a frissítésekben hisz, a fekete péntekben nem

Megvásárolható a OnePlus legújabb, kávamentesített készüléke, a 6,01"-es és 1080 x 2160 pixeles 5T, ám aki a Black Friday, azaz fekete péntek kényszervásárlási ünnep fanatikusa, csalódottan kell konstatálnia, hogy a 499 eurón nyitó készülék nem kapott kedvezményt. Egészen pontosan nem sokat: egy eurócentet, ami három forintnak felel meg. Rövid közleményében a gyártó ugyanis kiemeli: készülékeit kényes középáron árulják, amivel a vásárló is jól jár, hiszen az 5T a prémiumkategóriás riválisok többségénél olcsóbb, és a OnePlus csapata is, amely nem marad kenyér nélkül. Így aztán ma is marad a fairnek titulált árazás a jelképes kedvezménnyel, ami egyébként a 6/64 GB-os kiszerelésre vonatkozik. A gyártó ugyanakkor 50% engedményt ad villámgyors Dash Charge töltőjére a hozzá passzoló USB-C kábellel.

A megnyúlt képernyő a OnePlus 5T legfőbb újítása
A megnyúlt képernyő a OnePlus 5T legfőbb újítása [+]

Telefonos kedvezmény helyett mobilos frissítés érkezett: bár első körben a tavalyi modellek váltottak Android 8.0 Oreóra, a 7.1.1-en nyugvó 5T OxygenOS 4.7.2-re frissült, apró javításokat hozva az ujjlenyomatos és arcalapú azonosítás frontján. Előrelépések történtek a 4K-s elektronikus képstabilizálás és a gesztusvezérlés frontján is, illetve több motorháztető alatti tatarozást is élesítettek. Az androidos biztonsági csomag továbbra is októberi. Az 5T is dupla kamerarendszert használ a hátoldalon, a telés segédlencse helyett azonban a két optika megegyező látószöggel és rekeszértékkel rendelkezik, az utóbbi pedig 10 lux megvilágítás alatt lép életbe, 4 pixelt egy világosabb képpontba összegyúrva, így produkálva világosabb, ámde homályosabb éjjeli felvételeket.

A OnePlus 5T már a kezünkben, az oreós frissítés még készülőfélben
A OnePlus 5T már a kezünkben, az oreós frissítés még készülőfélben [+]

Tapasztalataink szerint azonban a másodkamera rendkívül ritkán és csak nagyon sötétben lép életbe, szoftveropció a használatára külön nincs, és elvileg a két szenzor adata nem adódik össze a Huawei-ekhez hasonlóan. Carl Pei, a OnePlus társalapítója azonban egy fórumbejegyzésben jelezte: dolgoznak egy komolyabb kamerás frissítésen, amivel jelentősen előrelép majd az esti képminőség, a szelfik természetesebb expozíciót használnak és az arcszépítő mód alapvető bekapcsolása is opcionális lesz. Ez a frissítés még tesztelés alatt áll, és várhatóan december elején lát napvilágot. Az oreós csomag 2018 elejére lett beígérve.

Azóta történt

Előzmények

  • A OnePlus 5T a soros, hogy meggyötörjék

    Az elődmodellek jól bírták a strapát, Zack Nelson most a kevesebb kávával tetszelgő OnePlus 5T-t fekteti véső alá.

  • Megérkezett az Oreo a OnePlus 3/3T-re

    A 2016-os páros előbb kapta meg a 8.0-s Android frissítést, mint a 2017-es modellek, persze az 5T még csak mostanában kerül piacra, egyelőre 7.1.1 Nougattal.

  • OnePlus 5 - mindenki nyugodjon le!

    A Never Settle szlogen Settle Down Please-re változott: az iPhone-t imitáló forma és a dupla hátlapi kamera a kevés változás közül kettő. Jó alapokra ugyanakkor most is erős várat sikerült építeni.

Hirdetés