Bemutatkozott a Motorola One Action

Állítólag a hátlapjára épített akciókameráról kapta a nevét a cég új terméke, ami Európában is piacra kerül.

Megannyi jelzővel próbáltak már okostelefont eladni a gyártók, de akciókamerának talán még egyik ismertebb gyártó sem próbálta beállítani a saját mobilját. Egészen idáig. A Motorola értelmezésében ezt azt jelenti, hogy a One Action egy fizikailag elforgatott harmadik kamerát kapott, amivel tehát a mobilt függőlegesen tartva tudunk fektetve videózni, mindezt 1080p felbontással, 60 fps sebességgel, optikai képstabilizálással és szoftveres esti móddal. Önmagában ettől persze még nem lesz valami akciókamera, az ilyen célhardverek előnyei közt mindig ott szerepel az észrevétlenség, a One Action esetén pedig ráadásul kimondott strapabíróságról sem beszélünk, az IPX2 messze van attól, amit komolyabb mennyiségű vízzel érdemes lenne tesztelgetni.

[+]

Ez a kamera egyébként állóképeket nem rögzít, helyette ott van a 12 megapixeles fő egység, ami egyébként 4K-s videókat 30 fps-sel vesz, illetve egy 5 megapixeles mélységszenzor. A hátlapi ujjlenyomat-olvasó hagyományosan a hátlapon, a Motorola logóba építve található meg, egyébként a mobil nem is nagyon lenne alkalmas kijelzőbe épített megoldásra, hiszen a 6,3 hüvelykes, 21:9-es képarányú Full HD + panel technológiája IPS, nem OLED.

A One Visionből megismert Exynos 9609-et kapta meg a One Action is, ami nyolcmagos processzort kapott, de a Galaxy A50-féle 9610-hez képest csökkentett órajellel, 4 x 2,2 GHz-es maximumra képes a Cortex-A73, miközben 4 x 1,7 GHz-en maradt az energiahatékony Cortex-A53 tömb. Van benne továbbá Mali-G72 MP3 grafikai egység, illetve 4/128 GB memóriapáros, microSD-vel bővíthetőként.

[+]

A 3500 mAh-s akkumulátor USB-C csatlakozón keresztül tölthető 10W-os töltővel, alul beszédhangszóró, felül pedig 3,5 milliméteres jack csatlakozó látható, a dobozban headset és védőtok is lesz a 260 eurós, tehát 90 000 forint alatti árért. A Motorola célpiacain még idén megjelenik a termék, kék és fehér színekben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés