Bemutatkozott a Motorola One Vision

Gyári Android One, 21:9-es kijelző notch helyett kameralyukkal, Samsung rendszerchip, gyorstöltés és korrekt ár. Ez a cég új víziója.

Nemrég bukkant fel először a Motorola One Vision neve, de máris hivatalossá vált a középkategóriába szánt, kameralyukas mobil. Az Android One-program részeként a legfrissebb rendszer van rajta, külsőt tekintve pedig igencsak megújult a széles noccsos elődjéhez képest, ahelyett ugyanis kameralyukat kapott a bal felső sarkába.


(forrás: GSM Arena) [+]

160,1 x 71,2 x 8,7 milliméteres dimenzióival és 21:9-es, 6,3 hüvelykes IPS kijelzőjével keskenynek és magasnak nevezhető, elő- és hátlapja üvegből, kerete pedig műanyagból van. Ujjlenyomat-olvasója hátra került, a Motoroláknak ez különösen jól áll, a benne lévő, jól ismert M-betűvel, ami megannyi éve jellemzi már a márkát. Alulra USB Type-C csatlakozót tettek, felül pedig meghagyták a 3,5 milliméteres jack csatlakozót is.


[+]

Rég találkoztunk már olyan esettel, hogy a Samsung más gyártóknak kölcsönzi a saját rendszerchipjeit, most azonban ez történt. A 10 nanométeres gyártástechológiával büszkélkedő Exynos 9609 nagyon közeli rokona a Galaxy A50-ben helyet kapott Exynos 9610-nek, az ebben lévő processzor erősebbik ága viszont valamelyest csökkentett órajellel működik, 4 x 2,2 GHz-es maximumra képes a Cortex-A73, miközben 4 x 1,7 GHz-en maradt az energiahatékony Cortex-A53 tömb. Mindehhez Mali-G72 MP3 grafikai egység, illetve 4/128 GB-os memóriapáros tartozik, a tároló egyébként bővíthető is, ha nem élünk a dual SIM-lehetőséggel.


[+]

A hátlapon dupla kamerarendszer látható, egy 48 megapixeles, 1/2"-os, quad-bayer filterrel ellátott szenzor került bele, tehát leginkább 12 megapixeles fotók készítésére alkalmas, ehhez egy f/1,7-es lencse tartozik, optikai képstabilizálással. Videózás terén 4K jut 30 fps-sel, 1080p-ben 60 fps-t is tud. A kameralyukba egy 25 megapixeles érzékelő jutott, f/2-es optikával.

[+]

Az akkumulátor 3500 mAh-s, a 15W-os TurboPower töltő nagyjából a Quick Charge 3.0-nak felel meg, körülbelül 40%-os töltöttség érhető el vele fél óra alatt, ha teljesen lemerült állapotról indulunk. Adatkommunikációs téren a szokásos Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, az 5.0-s Bluetooth, illetve a GLONASS, BeiDou és Galileo-képes GPS modul van meg, emellett FM-rádió és NFC is jutott bele, az USB viszont csak 2.0-s. Bronz és zafírkék színekben, nagyjából 300 eurós, azaz 100 000 forint körüli áron indul Európában, az első vásárlók Motorola Verve Earbuds headsetet kapnak hozzá ajándékba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés