Belépett a Honor az olcsó 5G-s mobilok versenyébe

Az X10-ért Kínában nem kell 100 ezer forintot otthagyni, mégis megvan a felső-középkategóriás hardver, az RYYB főkamera és az érintetlen, 90 Hz-es panel.

Hirdetés

Nagyon gyorsan szöktek az égbe az 5G-s csúcskészülékek árai, ám majdnem ugyanilyen lelkesedéssel esnek be a középkategóriába a kedvezőbb árú 5G-s ajánlatok, melyek sorához Kínában most a Honor X10 csatlakozott. Egyelőre nem tudni, hogy a Honor 9X (Pro) folytatása nálunk esetlegesen mikor köt ki és mennyiért (jócskán beleszólhat a dologba a kínai-amerikai kereskedelmi háború, valamint a TSMC gyártósorainak elvesztése), az árazás mindenesetre a világ legnépesebb országában elég ígéretes.


[+]

6/64 GB-os konstrukcióban a Honor X10-hez már 1900 jüanért, azaz 86 ezer forintért hozzá lehet jutni, és a 8/128-as variáció ára sem vészes a tudáshoz viszonyítva (2400 jüan, 108 ezer forint). Ennyiért belefért ugyanis egy 6,6"-es, 1080 x 2400 pixeles IPS panel 90 Hz képfrissítéssel és 180 Hz érintési érzékeléssel, noccs, csepp vagy luk ráadásul nem zavarja meg. A 16 megapixeles szelfikamera ugyanis motorikusan emelkedik ki felülről, igaz: az extra helyigény miatta az X10 tömege 203 grammon állapodott meg. Cserébe 4300 mAh-s telepet kínál, amit 22,5 watton lehet gyorstölteni – kizárólag Type-C porton.


[+]

Nem kell szégyenkeznie a hátlapi kamerahármasnak sem: a 40 megapixeles főegység RYYB típusú, és bár az IMX600y szenzor nincs megemlítve, eséllyel ugyanaz a remek lapka dolgozik a lencse mögött, amelyik a P30 Prót megsegítette (26 mm, f/1,8-as blende, elektronikus képstabilizálás). Kapcsolódik hozzá egy 8 megapixeles ultraszéles modul (f/2,4, 17 mm) és egy 2 megapixeles makróegység, ami helyett mondjuk egy zoomlencse jobb lett volna. Videofelvételi oldalon nem csak a 4K felbontás, hanem a 960 képkockás szuperlassítás is adott másodpercenként, ismeretlen pixelszámon.


[+]

Végezetül hardverileg sincs ok a bánatra, a 7 nm-en gyártott, 5G modemmel társított Kirin 820 nyolc processzormagja és Mali-G57MC6 grafikus gyorsítója ugyanis a csúcsteljesítményt alulról súrolja. A két nanoSIM foglalat egyikét sajnos nem microSD, hanem nano memory kártya foglalhatja el, a jól bejáratott, 3,5 milliméteres jack kimenetről ugyanakkor nem kell lemondani. Kínai modell lévén nincs Google csomag a telefonon, és ez Európába érve se várható – helyette a Huawei Mobile Services jelenti a szoftveralapot Android 10-re és Magic UI 3.1.1 verzióra húzva.


[+]

Azzal, hogy immár a Honornak is van megengedhető árú 5G telefonja, amely feketében, kékben, ezüstben és narancssárgában pompázva amúgy elég jól néz ki, ismét esett egy keveset az efféle hálózati modemmel szerelt készülékek átlagára. Más kérdés, hogy ha és amennyiben hozzánk egyszer eljut, aligha fog az itthoni árcímke 100 ezer forinton belül maradni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Hitelesítésen jár a Honor X10

    Kínai források szerint helyet cserél a sorszám és a betű a Honor 9X folytatásán. Az X10 hatalmas képernyővel, 5G-s SoC-vel és méretes kamerapúppal járt a TENAA-nál audiencián.

  • Honor 9X - x-edik alkalom

    Nem az első és valószínűleg nem is az utolsó Honor modell, amit Huawei márkanéven már ismerünk. A 9X sem sok újdonságot rejt, de van rajta Google.

  • Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem

    Végre ideért a Honor aktuális csúcsmodellje, ami tud újat mutatni még a Huawei néven futó termékek mellett is, árban pedig most is kicsit kedvezőbb.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés