Hirdetés

Még olcsóbb 5G-s telefonnal rukkolt elő a Huawei

Az Enjoy Z 5G 75 ezer forint környékén landolt Kínában, mégsem spórol a kamerákkal, a kijelzővel vagy az adatkommunikációs csomaggal.

Hirdetés

Kínában több százmillió ember fér hozzá 5G hálózatokhoz, így aztán nem meglepő, hogy a gyártók elárasztották a piacot az arra felkapcsolódni képes telefonokkal. Nyilván a legjobbakért jócskán ki kell nyitni a pénztárcát, ám szerencsére egyre több a megfizethető árú 5G-s készülék, és pár nappal az után, hogy a Honor 86 ezer forintnak megfelelő jüanért mutatta be az X10 kezdőkiszerelését, most a Huawei Enjoy Z kér szót 76 ezerért (6/64 GB), de a 8/128 GB-os variáció ára is éppen megáll 100 ezer forint alatt.


[+]

A HMS-t futtató mobil MediaTek Dimensity 800 SoC-t vet be négy 2 GHz-es Cortex-A76 és négy 2 GHz-es Cortex-A55 processzormaggal, valamint a Mali-G57MP4 GPU-val. A 7 nm-es csíkszélességen készülő hardverhez dual mode 5G modemet társítottak, összességében pedig kellően takarékosnak ígérkezik, de azért hozzácsaptak a szetthez egy 4000 mAh-s, 22,5 watton tölthető telepet.


[+]

A 6,5"-es, 90 Hz-es LCD panel 1080 x 2400 pixelen jeleníti meg az Android 10-en alapuló EMUI 10.1 felületet, a közel kávamentes dizájnba pedig csak apró, 16 megapixeles szelficsepp zavar bele. A színátmenetes rózsaszín, sötétkék vagy fekete hátlap 48 megapixeles főegységgel nyit (f/1,8-as rekeszérték, 4:1-es pixel binning feldolgozás), amihez 8 megapixeles ultraszéles mélységkamera (f/2,4) és 2 megapixeles makró modul társul akár 4K videofelvétellel.


[+]

A nano memory kártyával bővíthető készülék ac-s WiFi modemet kínál két csatornán, Bluetooth 5.1-et, Type-C portot OTG-vel, valamint A-GPS, GPS, GLONASS és BeiDou műholdas támogatást a gyors pozíciószerzéshez. Az Enjoy Z nemzetközi kiszereléséről potenciálisan átcímkézett variációban egyelőre nem esett szó, ám még ha mindenféle extra terhek rákerülnek, akkor is megállhat errefelé az árazása valamivel 100 ezer forint felett, ami egyből szimpatikusabbá tenné a Magyarországon egyelőre méregdrága 5G-s kínálatot. Más kérdés, hogy Google-szolgáltatásokra errefelé sem lehet számítani.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés