Az iOS 18 megjelenésekor az EU-ban nem lesznek elérhetők a legfontosabb újítások

Se Apple Intelligence (AI), se iPhone tükrözés Mac gépre, se SharePlay képernyőmegosztás.

Pénteken bejelentette az Apple, hogy a WWDC-n bemutatott iOS 18-as / iPadOS 18-as és macOS Sequoia operációs rendszerek három talán legnagyobb és legfontosabb újítása nem lesz elérhető a szoftverek őszi megjelenésekor az Európai Unió területén élő felhasználók számára. Ezen funkciók között biztosan ott van az Apple Intelligence, ami az almás eszközökre érkező mesterséges intelligencia funkciókat foglalja össze — ezekről részletesebben a WWDC-s beszámolónkban —, az iPhone képernyőjének tükrözése és az iPhone irányítása Mac számítógépről, valamint a SharePlay képernyőmegosztás.

Apple eszközök között képernyőmegosztás és távoli irányítás is szerepel az újdonságok közt, melyek nem lesznek elérhetők idén még az EU-ban
Apple eszközök között képernyőmegosztás és távoli irányítás is szerepel az újdonságok közt, melyek nem lesznek elérhetők idén még az EU-ban (forrás: 9to5Mac) [+]

Az Apple közleménye szerint ezen funkciók az év végéig biztosan nem érkeznek meg az EU-s felhasználóknak, indoklásként az EU-s digitális piacokról szóló törvénynek (DMA) való megfeleléssel kapcsolatos szabályozási aggályokra hivatkozik az Apple. Mivel nem pontosított a cég, elég homályos, hogy a DMA által kikényszerített szoftveres átjárhatósági és interoperablilitási követelmények hogyan állnak összefüggésben ezekkel az új funkciókkal, melyek lényegében az Apple eszközök irányításához adnak új lehetőségeket.

Az Apple egyelőre nem közölt várható dátumot sem az említett funkciók EU-ba érkezéséhez, az operációs rendszerek megjelenése az őszre várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés