Megjelent az iOS 17.4, minden idők egyik legfontosabb iPhone-frissítése

Telepítése után az EU-ban megnyílnak az iPhone-ok és iPadek előtt a külső alkalmazásboltok, alternatív fizetési módok és lecserélhető lesz a Safari.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy 2024. március 5-e után nem lesz olyan az iPhone az EU-ban, mint korábban volt, de azt is mondhatjuk, hogy soha nem látott szinten androidosodott el az Apple telefonja az iOS 17.4 megjelenésével. A frissítés ugyanis a korábbi híreknek megfelelően eleget tesz az Európai Unió által megfogalmazott és elfogadott Digitális piacok törvényének (Digital Markets Act, DMA), így megszünteti az Apple App Store, a Safari és az Apple fizetési rendszerének monopóliumát a rendszerben.

Az új verzió telepítése után a felhasználónak adott lesz a lehetőség, hogy harmadik féltől származó alkalmazásboltot telepítsen és azon keresztül applikációt töltsön le iPhone-jára, például az Epic Game Store-t, abból pedig a Fortnite játékot, amint újra megjelenik az iOS változat.

A böngészők ezentúl használhatják saját motorjukat, így a Google Chrome mögött nem lesz kötelező az Apple WebKitnek futnia, hanem mehet a Chromium motorral. A fejlesztők implementálhatnak az Apple fizetési rendszerén keresztül más fizetési módokat, például PayPalt a programjaikba, a felhasználók pedig fizethetnek ezen keresztül is, kikerülvén az App Store-t.

Minden kompatibilis iPhone-ra letölthető és telepíthető az iOS 17.4Minden kompatibilis iPhone-ra letölthető és telepíthető az iOS 17.4Minden kompatibilis iPhone-ra letölthető és telepíthető az iOS 17.4 Minden kompatibilis iPhone-ra letölthető és telepíthető az iOS 17.4 (forrás: Mobilaréna) [+]

Természetesen ezek használata nem lesz kötelező, aki szeretne, az maradhat az iOS megszokott használatánál. Az iOS 17.4-es frissítés az iPhone Xs-re és az annál újabb telefonokra letölthető és telepíthető, a csomag mérete 1,6 és 1,76 GB között mozog. Tartalmaz még tizennyolc új emojit is a frissítés, valamint élő szövegátírást a Podcastok alkalmazáshoz. A Shazam ezentúl képes a felismert dalokat automatikusan hozzáadni Apple Music / Classical lejátszási listákhoz, valamint került pár hibajavítás és fix is a rendszerbe. Alább a teljes változásnapló, amit az iPhone 13 mini közölt az iOS 17.4-ről:

Appok az EU-ban

Az Európai Unió lakosai az alábbi új lehetőségekkel fognak rendelkezni:

  • Appok telepítése alternatív app-piacterekről
  • Alternatív böngészőmotorral rendelkező webböngészők telepítése
  • Az alapértelmezett webböngésző kezelése a Safari első megnyitásakor
  • Alternatív fizetési módok használata az App Store-ban található, „külső vásárlások” jelvénnyel rendelkező appok esetében

Bizonyos beállításokhoz fejlesztői támogatás szükséges.

Emojik

  • Új gomba, főnix, lime, elszakított lánc és fejrázás emojik érhetők el az emojibillentyűzeten.
  • 18 embereket és testeket ábrázoló emoji esetében van lehetőség mindkét irányú tájolással megjeleníteni őket.

Apple Podcastok

  • Az átiratok segítségével a hanggal szinkronban kiemelt szöveggel követheti az adott epizódot angol, spanyol, francia és német nyelven.
  • Az epizódok szövegét elolvashatja teljes terjedelemben, megkereshet benne egy szót vagy kifejezést, koppintással elindíthatja a lejátszást egy adott ponttól, illetve használhatja olyan kisegítő lehetőségekkel, mint például a Szövegméret, a Kontraszt növelése és a VoiceOver.

Ez a frissítés a következő fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmazza:

  • A Zenefelismerés lehetővé teszi, hogy hozzáadja az azonosított dalait az Apple Music szolgáltatásban található lejátszási listáihoz és könyvtárához, valamint az Apple Music Classicalhoz.
  • Az Ellopott eszköz védelme funkció minden helyen támogatja a megnövelt biztonságot.
  • A Beállítások menü Akku állapota menüpontja megjeleníti az akkumulátor ciklusszámát, a gyártási dátumot és az első használat dátumát az iPhone 15- és iPhone 15 Pro-modelleken.
  • Kijavít egy hibát amely miatt előfordulhatott, hogy a kontaktképek üresen jelentek meg a Lokátorban.
  • Kijavít egy hibát, amely miatt a kettős SIM-et használók esetében a telefonszám elsődlegesről másodlagosra változott, és látható lett egy csoport számára, amelynek üzenetet küldtek.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés