Április 28-án a Huawei bemutatja a Mate Xs 2-t

A kínai közösségi médián keresztül jelentette be a Huawei, még ebben a hónapban bemutatják első hajlítható kijelzős készüléküknek utódját.

2019-ben demózta a Huawei a Mate X-et, ebből 2020-ra lett megvásárolható, kész termék a Mate Xs személyében. A telefon különlegessége, hogy a nagyobb kijelzőt nem belül, könyvszerűen becsukva kínálja egy kisebb külső panellel, hanem kívül van a tabletméretű kijelző és az funkcionál egyszerre kis és nagy megjelenítőként, értelemszerűen attól függően, hogy a telefon ki van-e nyitva vagy sem. 2021-ben aztán a Huawei is megcsinálta a saját Fold-szerű összehajtható telefonját, a Mate X2 belül ad nagy kijelzőt, kívül pedig egy kisebbet, 2022-ben pedig a kagylótelefon reneszánszba szálltak be a P50 Pockettel.


(forrás: Weibo) [+]

A 2022. április 28-án bemutatásra kerülő készülékről egyelőre annyit tudni, hogy a Kirin 9000 lapka hajtja majd, rajta pedig Harmony OS fut, vagyis kínai belső piacos termék lesz. Az 5G ebből a készülékből is kimarad a céget érintő embargó miatt. A külső kapcsán sokat nem tudni, a vállalat által közzétett fénykép alapján a dizájn marad a közvetlen előd által kitaposott úton, szóval kívül lesz egy nagy kijelző.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés