Megvan a Huawei Mate Xs 2 európai ára

Egy híján 2000 eurót kell fizetni a hajlítható különlegességért, júniustól kapható.

Ahogy arról korábban írtunk, Európában is elérhetővé teszi hatalmas hajlítható kijelzővel szerelt újdonságát, a Mate Xs 2-t a Huawei. A telefont áprilisban már Kínában bemutatták, a cég ma jelentette be, hogy júniusban az európai termékportfoliójában is megjelenik 1999 eurós áron fekete, fehér és lila (ibolya) színekben.

Így néz ki a Mate Xs 2 kinyitva.
Így néz ki a Mate Xs 2 kinyitva. (forrás: Huawei) [+]

A telefonban 7,8 hüvelykes OLED kijelző hajlik hátra, a panel felbontása 2480 x 2200 pixel (424 ppi), frissítése 120 Hz. Becsukva a megjelenítőt, a nagyobb oldal 6,5 hüvelyknyi felülettel rendelkezik, ami mára átlagos telefonméretnek mondható. Erre az oldalra került egy pötty alakú kivágásban egy 10 megapixeles előlapi kamera is, bár az 50 + 13 + 8 megapixeles kameratriót is lehet önfotózásra használni a kisebb kijelzőoldallal, bár a nagyképernyős videóhvásokhoz jól jöhet a 10 megapixeles csöppség.

A cég szerinti legfontosabb specifikációk.
A cég szerinti legfontosabb specifikációk. [+]

A Mate Xs 2 könnyebb, mint bármelyik elődje: 255 grammot nyom. Benne a Qualcomm Snapdragon 888 dolgozik, 8 GB RAM és 512 GB tárhely lesz az európai modellekben. A szoftveres oldalt az EMUI 12 biztosítja, a töltés 66 wattal mehet vezetéken keresztül, az akkumulátor pedig 4600 milliamperórás.

Azóta történt

  • Huawei Mate Xs 2: hands on

    Magyarországon ugyan nem lesz elérhető, de azért megtapogattuk a Huawei hajlítható modelljének legújabb generációját.

Előzmények

Hirdetés