Hirdetés

Apple blog: Twelve South BookBook védőtokok bemutatása

Amikor azt hiszi az ember, hogy egy védőtok kapcsán már nem lehet újat mutatni, mindig rájön, hogy másoknak mennyivel nagyobb képzelőerejük van. Amikor pedig ez a képzelőerő találkozik egy céggel, amelyik lát benne fantáziát, akkor születnek meg az olyan termékek, mint amilyen a BookBook védőtokok családja a Twelve South-tól. Könyvnek álcázni a MacBookot, az iPadet vagy az iPhone-t? Ki az a marha, akinek ez jutott eszébe?

Együtt a család
Együtt a család [+]

Mi ezt a kérdést tettük fel, amikor a StarKing újdonságait böngészve megakadt a szemünk a notebookhoz való tartón. Hamar megtudtuk, hogy egy termékcsaládról van szó, így nem csak a hordozható számítógéphez lehet megvásárolni az ódon könyvnek kinéző tokot. A cég egyik munkatársa meg is mutatta saját iPhone 4-esét a saját használatra megvásárolt tokban, majd hozzátette, hogy már nagyon várta ennek a kiegészítőnek az érkezését. Mi pedig megnéztük, hogy hogyan áll a telefonjának a barnás színű bőrből készült, könyvet formázó borítás és azt mondtuk, hogy ez bizony tényleg jópofa. Már csak azért is, mert ebbe a tokba beleférnek a különféle igazolványok is, bankkártya, személyi, jogosítvány; azaz tényleg mindent egy helyen lehet hordani, ezzel is kockázatosabbá téve a telefonunk esetleges elhagyását. A gyártó külön kiemeli, hogy a telefonáláshoz sem feltétlenül kell kivenni a telefont a tokból, de azért nem árt; fotózni viszont tényleg lehet úgy is, hogy nem kapjuk ki, van ugyanis egy piros kis szalag, mellyel pont annyira lehet kihúzni a készüléket, hogy a kamerája kikukucskáljon.


A papírmasé iPhone 4 tartozék [+]

Az iPadhez való tokkal már egy kicsit más a helyzet; ehhez ugye az Apple is készít egy igen kellemes képernyővédőt, melyhez képest a BookBook kevés extrát nyújt. Igazság szerint semennyit, csak nehezíti a használatot, a kívülről zipzáras, belülről gumiszíjas módszerrel megoldott rögzítést ugyanis túl sok macera eltávolítani, magában a könyvben viszont nem biztos, hogy bárki akarja használni az iPadet. Egyébként alapvetően a második generációshoz való a kiegészítő, de némi nehézség árán az első generációs modellt is bele lehet tuszkolni.

Az első iPad nehezen, de belemegy, a másodikkal nincs gond
Az első iPad nehezen, de belemegy, a másodikkal nincs gond [+]

A MacBook Pro modellekhez készült könyv viszont megint egy másik téma. Kívülről kemény, belülről viszont nagyon is puha kiegészítőről van szó, mely nem csak védi a méregdrága notebookot; álcázza is azt. Egy könyvet ugyanis nem valószínű, hogy bárki ellopna tőlünk, egy efféle notebookra viszont sokan pályáznának, úgyhogy valószínűleg az álcázásra is használatos kiegészítő sikeres lesz.

MacBook Pro-hoz
MacBook Pro-hoz [+]

A 13 és 15 hüvelykes gépekhez vásárolható meg 26 000 forintért, ami dizájntól és anyaghasználattól (mert ugye mindegyik bőrből van) függetlenül elég drága, ennyiért bőrből készült táskát is lehet kapni. Az iPadhez való tok 20 000 forintot kóstál, az iPhone 4-es kiegészítő ára 17 000 forint. Tömegtermékké ebből adódóan biztos, hogy nem válnak majd; aki viszont pörög a kinézetre és a minőségre, az nyugodtan beruházhat egybe, ha megengedheti magának.

Azóta történt

Előzmények