Hirdetés

Apple blog: Just Mobile Gum Plus bemutató

Akik okostelefont használnak, nagyon gyakran tapasztalhatják a hátrányait a nagy méretű kijelőznek, a gyors processzornak és a hatalmas tudásnak. Az eszközök hardvere és szoftvere ugyanis az elmúlt években elképesztő fejlődésen ment keresztül, az akkumulátorokkal viszont gyakorlatilag semmi nem történt. Ennek következtében egy átlagos okostelefon aktív használat mellett nagyjából egy napig tudja kibírni egy töltéssel, de bizonyos modelleknél az is előfordul, hogy ennyit sem bírnak ki. Fix helyen dolgozók számára megoldást jelenthet egy külön kábel megvásárlása, hogy a munkahelyen is lehessen tölteni a készüléket, de a folyamatosan úton lévőknek ez az opció nem jöhet szóba. Külső akkumulátort viszont vásárolhatnak.

A kiváló - és pár esetben kissé túlárazott - portékáiról híres Just Mobile két ilyen megoldást is kínál a magyar piacon. A StarKingnél a Gum Pro és Gum Plus nevű megoldások is kaphatók, előbbivel mi is rendelkezünk a szerkesztőségben. A két termék között mindössze annyi a különbség, hogy a Gum Plus aluminium borítást kapott, melyből adódóan szebb és talán egy fokkal strapabíróbb is öccsénél, bár ami azt illeti, ezen a téren azzal sincs semmi gond. Belül egy 4400 mAh-s akkumulátor bújik meg, mely 1000 mA-rel tölti a kis dobozra csatlakoztatott eszközt; mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy iPhone-t nagyjából egy óra alatt képes 0-ról 90%-ra tölteni, ezt a folyamatot pedig háromszor tudja megcsinálni, mielőtt ő maga is töltést igényel.

Egyébként nem csak iPhone-t lehet vele tölteni, hanem gyakorlatilag bármit, amihez van kábelünk, a Gum Plus-on ugyanis egy szabványos USB-csatlakozó található; nyilván nem olyan, mint a számítógépeken, az eszközök nem kezdenek kártyaolvasóként működni, ha a Just Mobile kiegészítőjéhez csatlakoztatjuk őket. Magát a Gum Plus-t egyébként miniUSB porton keresztül lehet etetni, a folyamat elég lassú, a teljes töltöttség eléréséhez kb. 14-16 órát kell várnunk. Saját töltöttségét egy öt ledből álló indikátorsoron nézhetjük meg, ami egy csipet MacBook-feelinget kölcsönöz a dolognak, ott található ugyanis ilyen megoldás. Mindezért jelenleg 17 990 forintot kell fizetni, ami elsőre nem tűnik kevésnek, de ha valakinek hozzánk hasonlóan életmentő megoldást jelent egy ilyen kiegészítő használata, akkor egyből nem is olyan nagyon sok. Igaz, a kicsit gyengébb dizájnnal de ugyanilyen tudással ellátott Gum Pro a maga 14 990-es árával lehet, hogy picit jobb vétel. De alapvetően mindkettő nagyon jó és hasznos kütyü.

Bocha

Azóta történt

Előzmények