Hirdetés

Apple blog: 500 000 alkalmazás az AppStore-ban

Bár az Apple még nem kommunikálja, a 148apps és a Chillingo véleménye szerint az AppStore nevű online alkalmazásboltban a héten regisztrálták a félmilliomodik alkalmazást. Ez persze nem azt jelenti, hogy a felhasználók jelenleg 500 000 szoftver között szemezgethetnek, hiszen a regisztráltaknál számítanak azok a programok is, melyek már nem aktívak, ergo nem megvásárolhatók. Ez egyben válasz is arra, hogy az anyagcég miért nem kommunikálta ezt a számot; valószínűleg megvárják, amíg félmillió aktív alkalmazás lesz elérhető.

Ettől függeltenül örülünk, hogy mások utánajártak a dolgoknak, mert így fény derült egy csomó érdekes statisztikára. Az AppStore-ban lévő alkalmazások 37 százaléka ingyenes, a fizetős tartalmak átlagos ára 3,64 dollár; ha mindet meg akarnánk venni, nagyjából 171 millió forintra és 448 darab 16 GB-os iPhone-ra lenne szükségünk, az összes tartalom együtt ugyanis 7 terabyte méretű. A boltban közel 86 000 fejlesztőt és céget találunk, akik átlagosan 4,6 darab alkalmazással rendelkeznek.

A kategóriák között a játékok a legnépszerűbbek, a letöltések 15 százalékát adják, igaz, korábban erősebbek voltak, népszerűségük tehát csökkenő tendenciát mutat.

A toplistát pedig nem meglepő módon az Angry Birds vezeti, mely 275 napig volt listavezető. A második helyen a roppant gyenge The Moron Test található, a többieknek nem sikerült megélniük az egy hónapos időt a trónon; érdemes viszont megfigyelni, hogy itt milyen sok a játék. A mérges madarak egyébként a piac más területeit is meghódították, már plüssfigurákat is lehet kapni egyes játékboltokban, a StarKing pedig madaras mintázatúakkal dobta fel az iPhone tokok kínálatát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények