Hirdetés

Apple blog: Macally iPad 2 tokok bemutatója

A StarKing múlt héten küldött nekünk egy fehér színű iPad 2-t és egy szép halom tokot hozzá, aminek őszintén szólva nagyon örültünk. Eddig ugyanis csak az Apple gyári megoldását, a Smart Covert volt alkalmunk megcsodálni, mely technológiai szempontból mindenképp bámulatos, de nem mindenkinek praktikus, a készülék hátát ugyanis egyáltalán nem védi a fizikai behatásoktól, ellenben az elvileg megkarcolhatatlan kijelzőt óvja. A Macally ezt felismerve rengeteg tokot dobott piacra az elmúlt időszakban; ezeket mutatjuk be most.

A legegyszerűbb megoldások a Snap-On termékcsaládba tartoznak. Egyszerű "hátlapokról" van szó, melyekbe egészen egyszerűen bele kell rakni az iPadet. A rögzítés véleményem szerint nem az igazi, egészen egyszerűen nem elég stabil, használat közben féltem, hogy a cuccok egyszerűen leesnek. Nem estek, nyilván ki van találva a dolog, de ettől függetlenül lehetett volna olyan megoldást használni, mely kvázi látványosabban rögzül.

Macally Black Snap-On
Macally Black Snap-On

A Snap-On tokokból három fajtát kaptunk. A Clear egy teljesen áttetsző plexi, a Metallic fémes hatású műanyag, mely két színben (metálkék és metálvörös) is létezik. Az alap modell szintén plasztikból készült, de felülete selymes tapintású, neve padig Black Snap-On. Mindegyikben közös, hogy a hátlapi kamerának, az oldalsó kezelőszerveknek, az alul lévő csatlakozónak és hangszórónak, valamint a fenti fülhallgató kimenetnek ki van vágva a helye, azaz minden részt gond nélkül elérünk a tok használatával is. Az egyes modellek egységára 5900 forint.

Macally Case with Stand
Macally Case with Stand

Az előzők komolyabb kiadása a Case with Stand nevű megoldás, melyet sokkal jobban szerettem. Ez ugyanis rugalmas, gumiszerű műanyagból készült, minek köszönhetően nem csak a sarkoknál rögzül az iPadhez, hanem körülöleli az előlap szélét. Alapvetően sárga színű, de a hátsó részen fémes hatású, fekete színű borítás található, melynek közepén két kihajtható tartókar kapott helyet. Ennek használatával az eszközt az asztalra helyezve nagyjából 60 és 20 fokos szögeket érhetünk el. Mivel a plasztik kicsit vastagabb, mint a sima Snap-On családnál, a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombokat is beborítja, azt tehát közvetlenül nem tudjuk megnyomni, csak a gumin keresztül, ami használat közben elég kellemesnek bizonyult. Viszont a hangerőszabályzók fölött lévő csúszkához nagyon nehéz hozzáférni. Csupán egy ezressel drágább az alapmodelleknél, tehát jobb vételnek tűnik.

Macally Shellstand
Macally ShellStand

A fentieknél sokkal szofisztikáltabb és elegánsabb megoldás a ShellStand nevű bőrtok, mely a gép elejét, hátát és oldalát egyaránt védi. Összecsukva egy mappára hasonlít, melyet egy mágneses végű pánttal lehet bezárni, kinyitva viszont valami egészen egyedit kapunk; belül gyakorlatilag egy sima Snap-On bújik meg, melyet kiszedni ugyan nem lehet, de forgatni igen. Magát a bőr részt pedig úgy lehet hajtogatni, hogy asztali állványként funkcionáljon, 80-tól 45 fokos szögig bármit beállíthatunk, a masina meg a forgatható belső toknak köszönhetően álló és fekvő helyzetben is lehet. Ára 11 990 forint.

Macally BookStandPro Macally BookStandPro
Macally BookStandPro [+]

A cég termékskálájának csúcsát a BookStandPro képviseli. Egy összezipzárazható, igen jó minőségű bőrtokról van szó, melyben belül ugyanúgy található egy tartó, ami szintén forgatható. A jobb oldali részben viszont van egy jegyzettömb elhelyezését szolgáló rész, mely fölött egy szintén kihajtható, patentokkal rögzülő bőr rész kapott helyet, ahova apróbb dolgokat rakhatunk, A tokot úgy lehet hajtogatni, hogy asztalon megálljon, a szöge úgy 40 fokos. Ára 14 900 forint.

Macally BookStand
Macally BookStand

A legérdekesebb termék a BookStand, melyet úgy kell elképzelni, mint a Snap-On és a Smart Cover kombinációját, azaz adott egy hátlap, meg egy három részbe hajtható mágneses takaró az előlapnak. Ezt nyilván össze lehet hajtogatni úgy, hogy asztalon megálljon a cucc (pont úgy, mint az Apple gyári megoldásánál), plusz a gép érzékeli, ha be van takarva a kijelző, ilyenkor pedig készenléti állapotba kerül. Azon kívül tehát, hogy nem "felcuppantani" kell az iPadre, kb. ugyanazt tudja, mint a 12 390 forintos Smart Cover, de ennek ára sokkal kedvezőbb: 9 990 forint. Nagyon tetszett, a külső bőr(hatású) anyag ellenálló, a belső rész pedig puha, jól védi a masinát.

Bocha

Azóta történt

Előzmények