Hirdetés

Apple blog: JOBY Gorillamobile for iPhone 4

Bár a mobiltelefonok kameráinak minősége nem érik el a belépőszintű kompakt fényképezőgépekét, rengetegen használják azokat emlékeik megörökítésére, hiszen minőségük bőven jó ahhoz, hogy lefotózzuk családunkat, magunkat, egy szép épületet vagy épp egy vicces eseményt. Mivel a világon elég sokan rohangálnak iPhone 4-gyel a zsebükben, várható volt, hogy előbb-utóbb valamelyik állványgyártó cég meglovagolja a történetet. Ez meg is történt, a Gorillapod fotós állványairól ismert JOBY most egy Apple telefonhoz való megoldást kínál, mely természetesen ezúttal is a StarKing jóvoltából jutott el hozzánk. Gorillamobile for iPhone 4, ez a neve neki.


[+]

Mivel az okostelefonokon nem található szabványos fotós állványmenet, egy állvány rögzítése nehézkes dolog lehet, mindenképp valami egyedi megoldást kell alkalmazni. A szabványos microUSB csatlakozókba (mely a legelterjedtebb megoldás) nyilván nem lehet betolni egy állványadaptert, mert nem bírná el a készülék tömegét, a felcuppantós megoldások sem játszanak, mivel nem elég megbízhatók, maradnak tehát a tokok és a bumperek, melyek az iPhone 4-nél amúgy is elterjedt cuccok a térerőingadozás miatt. A JOBY megoldásának egyik része tehát egy bumper, mely relatíve kemény műanyagból készült; fekete színű, átlagosan néz ki, nem túl hivalkodó, felhelyezése egyszerű, a gombokhoz egyszerű hozzáférést enged. Anyaghasználat szempontjából közepes minőségű, de elég kellemes a tapintása, ami ugye fontos dolog. Az egyik sarka máshogy néz ki, mint a többi, nem véletlenül; itt lehet rárakni az állványt...


[+]

...mely állvány a jól ismert Gorillapod megoldás, fekete színű, hogy ez se legyen hivalkodó. A készüléket álló és fekvő módban is rátolhatjuk, a megoldás atomstabil, a legkitekertebb pozícióban is könnyedén elbírja a készüléket. Kapunk egyébként egy szabványos állványmenetes adaptert is, melynek segítségével legfeljebb 350 grammos tömegű kompakt fényképezőgépeket is feltolhatunk az akárhova felrakható állványra. Magyarán a 12 000 forintos végfelhasználói árért kapunk egy iPhone 4 bumpert és egy fényképezőgépekkel is használható Gorillapod állványt, nagyjából tehát úgy jövünk ki, mintha külön-külön vennék egyet egyet. Csak ezek kompatibilisek egymással is, tehát az iPhone 4-gyel is bármilyen helyzetben tudunk állványról fotózni. Tetszetős megoldás.

(A héten indul majd egy nyereményjáték is, melynek keretein belül egy szerencsés hozzájuthat a bemutató tárgyához.)

Azóta történt

Előzmények