Hirdetés

Apple blog: JBL Flip bemutató

Amióta világ a világ, a zene körülveszi az embert, hiszen segít a kikapcsolódásban, az esti szórakozásnak is elengedhetetlen eleme, de egy megható pillanatot is meghatározhat a lágy muzsikaszó. A hangszórók több formában jelentek meg az elmúlt évtizedek, évszázadok során, ám ameddig például a gramofon a hangerejéhez képest óriási volt, addig manapság már a kisebb hordozható eszközök is kiválóan szólnak. Kellenek is egyébként az ilyen produktumok, hiszen a telefonok hangszórói még egyáltalán nem veszik fel a versenyt a komolyabb kiegészítőkkel, pedig a kereslet évről évre nő. A JBL kimondottan ilyen eszközökre specializálódott. Az 1946-ban James Bullough Lansing által alapított cég minőségi, prémium eszközöket gyárt, nálunk is járt már sok érdekes modell. A Harman Kardon tulajdonában álló vállalat legújabb termékét is professzionális hangtechnikával vértezték fel, ráadásul az ára sem mondható vészesnek.

JBL Flip
[+]

Az iCentre-nek köszönhetően érkezett hozzánk a gyártó újabb terméke. A JBL gyártósorán készülő, Flip névre keresztelt hangszóró több színben is elérhető, így megvásárolhatjuk a piros, zöld, lila, fekete, fehér, kék változatot is. A Flip egyébként nagyon kompakt méretekkel rendelkezik, 62 x 160 x 62 milliméteres dimenziói mellett mindössze 350 grammot nyom. A JBL újdonságának legfőbb vonzereje abban rejlik, hogy a szokásos 3,5 milliméteres jack csatlakozón kívül vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is képes kommunikálni, köszönhetően a beépített Bluetooth 4.0-nak. Ezen kívül megtalálható még benne a Harman által fejlesztett TrueStream technológia is, bár némi hiányosságot azért fellelhetünk lejátszás közben.

JBL Flip
[+]

A henger alakú hangszóró háromnegyedét rácsos burkolat fedi, ami egyébként alumíniumból készült. Ezen felül találunk még műanyag elemeket is, szóval az anyaghasználat nem rossz, az összeszerelés minősége pedig egyenesen kiváló. Hátul található a jack bemenet és a töltőcsatlakozó, oldalt pedig a hangerőszabályzó billentyű, a bekapcsoló- és a hívásfogadás gombok; igen, az eszköz kihangosítóként is működik. A JBL Flip egyébként szinte bármilyen eszközzel párosítható, ami Bluetooth kapcsolatra képes, a 4.0 nem kötelező elem. A párosítás pillanatok alatt megtörténik, a folyamat is egyszerű, a bekapcsológombot kell hosszan nyomva tartani, majd az ezt körülvevő led felváltva kezd pirosan és kéken villogni.

JBL Flip
[+]

A termék 150 és 20000 Hz közötti frekvenciatartományt képes megszólaltatni, teljesítménye papíron 10 Watt. A hangszórók között aprónak mondható mérethez képest egész jól szól a JBL Flip, de nyilván nem tökéletes a hangzás. Kezdjük azzal, hogy a hangerő a méretéhez képest félelmetes, tényleg nagyon durván szól ez a cucc, de maximumra tekerve rendesen kicsit torzít a Flip. Normál szinten persze abszolút használható zenehallgatásra, a mélyek jók, a magas hangok is tiszták ekkor. Az egyetlen komoly probléma a vezeték nélküli kapcsolat miatt fellépő sistergés, ami kizárólag a hangszóróhoz közel hallható, de mindenképpen rontja az élményt.

JBL Flip
[+]

A JBL Flip jól vizsgázott, ráadásul a márkához képest a 40 ezer forintos ár sem mondható a földtől nagyon elrugaszkodottnak, az ilyen kütyük ennyibe kerülnek. A hangminőség korlátain túl hiányossága, hogy nincs benne NFC, holott manapság már a legtöbb vezeték nélküli hangszóróba szerelnek ilyet a könnyebb és gyorsabb párosítás érdekében. A JBL újdonsága viszont jól néz ki, trendi színekben kapható, egy buliban vagy egy kerti sütögetésnél méltó társunk lehet. Az akkumulátor megközelítőleg 5 óra zenelejátszásra képes (ami egyébként nem egy világbajnok érték), így nem kell mindig töltőhöz csatlakoztatni a cuccot. Nem rossz cucc tehát, de nem a létező legjobb ajánlat, vannak alternatívái, aki tehát effele hangszóró beszerzésén gondolkodik, nézelődhet egy darabig, mire megtalálja a számára legjobbat.

Legendd

  • Kapcsolódó cégek:
  • JBL

Azóta történt

Előzmények