Hirdetés

Apple blog: Vibe-Tribe TROLL 2.0 bemutató

Talán másfél-két éve kaptunk egy tesztpéldányt a Rock-It 2.0 névre hallgató ketyeréből, mely merőben új módon közelítette meg a hordozható zeneélményt. Ekkor ismerkedhettünk meg a vibrációs hangszóró fogalmával, melynek lényege, hogy az eszközben nem egy mágneses elven működő dinamikus hangszóró, hanem egy olyan vibráló rész található, mely saját rezgéseit (és ezzel együtt kvázi a hangot) átadja annak a tárgynak, amire rárakjuk, tehát szinte bármiből hangszórót varázsolhatunk a segítségével. A Rock-It 3.0-s változatáról a Prohardver elismerően nyilatkozott, mi pedig egy hasonló elven működő, de mégis merőben más kiegészítőt kaptunk a StarKing jóvoltából. Íme a Vibe-Tribe TROLL 2.0.

A kütyü nagyjából úgy néz ki, mint egy fényképezőgép objektívje, de a végén nem egy lencse, hanem egy fényes felületű, műanyag betétrész található, az alja pedig egy asztallábra hasonlít. A minőségérzettel nincs gond, mivel a négyféle színben (fekete, fehér, kék, rózsaszín) is kapható kiegészítő megfestett borítása kellemes tapintású fémből készült, ami valószínűleg benne van abban, hogy az egyébként nem túl nagy, tenyérnyi méretű kütyü tömege nem sokkal van fél kilogramm alatt. Szükség is van a robusztus felépítésre, mert a hangkeltéshez szükséges vibráció következményeként a TROLL 2.0 használat közben ugrál. A talpa pedig csak gumírozott, nem pedig ragadós, aminek több előnye is van (nem kell cserélni, könnyen tisztítható), de ha ha nem vízszintes felületre rakjuk, könnyen elmászik. Ha pedig nem lenne ilyen nehéz, valószínűleg még könnyebben elmászna.

A csatlakoztatást megoldhatjuk 3,5 milliméteres kábellel (a csomag tartalmaz ilyet) vagy Bluetooth segítségével is, azaz a Vibe-Tribe termékét gyakorlatilag bármilyen okostelefonnal tudjuk használni. A 600 mAh-s kapacitású, beépített akkumulátor nagyjából négy órányi folyamatos zenehallgatást tesz lehetővé, mely kielégítőnek, de nem kiemelkedőnek mondható; a töltést szabványos MiniUSB csatlakozón keresztül oldhatjuk meg.

A gyártó szerint az eszköz egy 10 W erősségű hangszóró minőségével és hangerejével tudja felvenni a versenyt, ami megfelelő felületen használva reálisnak is tűnik, de ki kell hangsúlyozni, hogy nagyon fontos a választott anyag minősége. A TROLL 2.0 ugyanis erőteljes hangzást hoz létre, ezért a Rock-Ittel tökéletesműködő kartondobozok a Vibe-Tribe termékének esetében éles, zajos, pattogó hangzást eredményeztek; a sörösdobozok, PET-palackok és más vékony felületek szintén nem nyújtanak kellemes hangzást A legjobban a furnérlapokkal vagy a vékonyabb, de tömör fafelületekkel járunk, a parketta is kimondottan erőteljes partnere lehet a vibrációs hangszórónak, ezeken nyilván nem hibátlanul, de nagyon is élvezhető minőségben szólal meg az újdonság. A fém felületeknél próba-szerencse alapon lehet próbálkozni, a tűzhely kimondottan jó partnernek bizonyult, de a vékonyabb lapokból összerakott mikrohullámú sütő már nem igazán értette, hogy mitől döglik a légy. Ebből a adódóan a hangszóró az egész világ elv a TROLL esetében kevésbé érvényesül, jobban meg kell válogatnunk, hogy min használjuk, de a megfelelő választás esetén tényleg korrekt hangminőséget kapunk.

A kiegészítő ára a StarKing üzleteiben 24 990 forint, ami elsőre talán soknak tűnhet, de nem ijesztő. A Vibe-Tribe TROLL 2.0 ugyanis egy tényleg jól használható hangszóró. Hasonló áron sokkal kellemesebben csengő, de nem hordozható kiegészítőket lehet kapni, de az egy másik terület; ha a hordozhatóság a szempont, akkor ennek a kütyünek a hangminősége és a mérete is versenyképes. Azt pedig szintén nem szabad kihagyni a képletből, hogy ez a kütyü bizony menő. Blogbejegyzéseknél nem szoktunk plecsnit adni, de az biztos, hogy nekünk tetszett.

Bocha

Azóta történt

Előzmények