Android Pie a Galaxykra csak 2019-ben?

Hirdetés

Samsung Members francia szekciója legkorábban 2019 januári Android Pie frissítésre célozott a minap, írja a SamMobile, természetesen a Galaxy készülékek esetében. Az állítólagos bejegyzés előrevetít néhány változást, de egyébként egy korai tesztverzió is kiszivárgott már, és a képeken több vizuális korrekció is észrevehető. Természetesen Android 9-es újdonságok is érkeznek az értesítések vagy mondjuk a hangrögzítési engedélyek oldaláról, míg a dualSIM-es variánsok állítólag VoLTE és VoWiFi támogatást kapnak a második foglalat esetében. Hivatalosan viszont még nem közölte a gyártó, pontosan mikor és mely készülékeit frissíti


A Samsung Experience 10.0, Android 9 Pie alapokon (forrás: XDA Developers) [+]

A Samsung következő, 2019-es csúcslapkájában debütálhat a gyártó NPU-ja az AI-ra és a gépi tanulásra szakosodva. Ez állítólag már második generációs chip lesz, csak az elsőt nem építették be. Természetesen egy Exynos lapka rejtheti az egységet, amely várhatóan a Galaxy S10-ben is feltűnik majd. A Samsung Mobile News egyébként úgy tudja: a színvariációkról meghozták a döntést, és az S10 fekete, fehér, zöld, ezüst/szürke és rózsaszín variációkban kerül majd piacra.

A SamMobile-nak van még egy 2019-es híre, csak nem az év, hanem egy név kapcsán: a publikáció kiszúrta, hogy WiFi Alliance hitelesítést kapott az SM-W2019, méghozzá kétcsatornás WiFi modemmel és Android 8.1 főverzióval. Ez a dupla kijelzős kagylótelefon széria év végére várt változata lehet, ezért is a rákövetkező esztendő száma a terméknévben. Bár errefelé aligha fog felbukkanni egy flipes Samsung csúcstelefon, érdemes azért a szériára odafigyelni, hiszen tavaly az SM-W2018-ban debütált a Samsung változtatható apertúrájú főkamerája, ami aztán a Galaxy S9-ben is kikötött.

Előzmények

Hirdetés