Megvan a Galaxy S9 kameraszenzora?

Egyre izgalmasabbnak ígérkezik a Samsung következő csúcskészüléke, és nem a várhatóan megmaradó dizájn vagy az állítólag jelentősen javuló hardveres teljesítmény, hanem a hátlapi kamera okán. Rosszabb hír, vagyis pletyka, hogy állítólag csak a Galaxy S9+ kap zoomlencsét a normál szenzor mellé, ellenben mindkét modell főkamerája változtatható apertúrával érkezhet. Az f/1,5-ös rekeszértékű állás jobb esti képeket és kellemesebben elmosott háttereket, az f/2,4-es blende pedig élesebb nappali rajzolatot jelenthet.

A méregdrága Samsung W2018 kagylótelefon mechanikusan váltakozó apertúrájú lencséje: talán ilyen kerül a Galaxy S9-re is
A méregdrága Samsung W2018 kagylótelefon mechanikusan váltakozó apertúrájú lencséje: talán ilyen kerül a Galaxy S9-re is [+]

Mindehhez már korábban csatlakoztak azok a híresztelések, miszerint az S9 páros a Sony csúcsmodelljeihez hasonlóan szuperlassított felvételek készítésére is alkalmas lesz. Bár a Samsung nem erősítette meg, hogy frissen bejelentett szenzora fog-e kikötni az MWC-re vált csúcskészülékben, az ISOCELL termékoldal több érdekességet is elárul. Manapság a Samsung Bright, Fast és Slim jelzőkkel illeti egyes modelljeit, és ezek közül egy vagy több (a listából talán az ISOCELL Fast S5K2P7) képes 480 képkocka rögzítésére másodpercenként, Full HD felbontáson.

Bár a Sony Motion Eye megoldása 960 fps-re is képes (lásd a fenti példát), azt csak nagyon rövid ideig tudja, a 480 fps ellenben lehetővé tehet hosszabb szuperlassított klipek rögzítésére, lást a 13 másodperc jelzést a lenti képen. Ehhez egyébként a Samsung is háromrétegű, DRAM-mal megtámogatott szenzort vet be. Az ISOCELL Fast S5K2P7 egyébként Ultra-PD és Super-PD dual pixel autofókuszra is képes, fejlett mozgáskövetéssel.

Az új Samsung ISOCELL Fast szenzor a gyors fókusz mellett szuperlassított felvétel készítésére is alkalmas
Az új Samsung ISOCELL Fast szenzor a gyors fókusz mellett szuperlassított felvétel készítésére is alkalmas

A szóban forgó lapka 1/2,8"-es és 16 megapixeles, 1,12 mikronos szenzorpixelekkel, és a hagyományos mellett tetrapixel feldolgozásra is képes, azaz koromsötétben négy pixel képinformációját gyúrja össze egy, világosabb képpontért, a remosaic algoritmus pedig lehetővé teszi, hogy ez ne járjon minőségveszteséggel. Érdemes viszont azt is megemlíteni, hogy az előző Samsung csúcsmodellek rendre 12 megapixeles szenzorral érkeztek, és osztoztak a koreaiak és a Sony gyártósorain. Így aztán lehetséges, hogy az S9 páros ugyan hasonló technológiájú, ám más méretű és felbontású lapkával érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés