Alkalmazásbemutató: Snapdragon Glance

Hirdetés

BatteryGuru után egy újabb alkalmazással jelentkezett a Snapdragon chipeket fémjelző Qualcomm. A Glance a gyártó előző androidos alkalmazásához hasonlóan mélyen beleépül a rendszerbe, az üzemidő optimalizálása helyett ezúttal a képernyőzárat és az értesítések folyamát szeretné megreformálni a vállalat.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Glance a képernyőzárat helyettesíti, tehát a kapcsolódó felület minden egyes kijelzőfeloldás után megjelenik. Az alkalmazás a képernyő lezárása óta történtekre fókuszál, a nem fogadott hívások, üzenetek és egyéb értesítések egy listaszerű panelen jelennek meg (ehhez természetesen engedélyezni kell a hozzáférést a beállítások között). A viselkedésük nem tér el a megszokottól: oldalra húzva eldobhatjuk őket, egy szimpla érintésre pedig elstartol a kapcsolódó program. A lista első eleme a soron következő naptárbejegyzést tartalmazza. A kijelző alján pedig az adott helyzettől függő parancsikonok sorakoznak; alkalmazásokat és hívásindítókat egyaránt megtalálunk a felsorolásban. Ezek mellett az aktuális időt és időjárást is megjeleníti a Glance, a jobb alsó sarokban található ikont megérintve egyenesen a kameraszoftverbe ugorhatunk. A finomhangolási lehetőségek tárháza igen nagy, az apphoz tartozó beállítások menü rengeteg pontot tartalmaz. Az alap dolgoktól (hőmérséklet egysége, egyedi háttérkép és társai) mellett többek között megadhatjuk, hogy mely alkalmazásokból származó értesítések legyenek láthatóak, mely névjegyeket ne ajánlja fel az alkalmazás, valamint az is beállítható, hogy mikor induljon el a Glance.

Negatívum viszont, hogy a program használatához muszáj feltelepíteni a szintén Snapdragon fejlesztésű BatteryGuru programot. Tesztalanyunk ugyanis részben az említett szoftver által gyűjtött adatokra alapozza működését, ám a felhasználó jogosan érezheti úgy, hogy a Glance ráerőszakolja az üzemidőt optimalizálni próbáló app használatát is az emberre. Ezek mellett nekem az alsó sávok (az alkalmazásokat ajánló panel és a beállításokat, a kameraikont és egy jókora Snapdragon logót tartalmazó felület) is szúrta a szemem, különösen a szépre sikeredett értesítéslista mellett.

Összességében egyébként nem rossz alkalmazás a Glance, de a Dashclock Widgetet és a Covert jóval erősebbnek érzem a Qualcomm megoldásánál. Mindenesetre egy próbát megér az alkalmazás, hiszen fizetni nem kell érte. A használatához legalább 4.3-as Android verzióra lesz szükség, letölteni ezen a linken lehet.

Értékelés: Snapdragon Glance (Android 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés