Alkalmazásbemutató: Swamp Attack

Hirdetés

A mobilos hardverek fejlődésével egyre komolyabb 3D-s grafikai színvonal hozható ki a zsebre vágható érintőeszközökből, mégis legalább annyira népszerűek a hagyományos, 2D-s megjelenésű játékok, sőt, a retró stílus egész tömegeket mozgat meg, ilyen például a gigászi sikert arató Flappy Birds, vagy a magyar fejlesztésű GridKill. A rajzfilmstílusú kétdimenziós grafika is sikeresen képviseli magát a mobilos platformokon, mi pedig ezen a héten egy ilyen megjelenésű akciójátékot tesztelünk az Outfit7 műhelyéből. A Swamp Attacknnek létezik ios-es és androidos változat is, mi az utóbbit próbáltuk ki.

Szelíd éjszaka honol az amerikai mocsarak andalító világában, és nyúlfogú békeszerető tahónk csendben szundít hintaszékében. Azonban az idillnek hamarosan vége: agresszív krokodilok, robbanószerrel felszerelt mosómedvék, betegséget köpködő szúnyogok és földönkívüliek lepik el az isten háta mögötti Kánaánt. Még jó, hogy dagadt atlétás redneckünk rajongója a második alkotmánykiegészítésnek és egy sor fegyvert betárazott hasonló esetekre. A puskaporra és a nitroglicerinre pedig szükség is lesz az izzadtságtól áporodott mocsári viskó megvédéséhez.

Nagyjából ennyit kell tudni a Swamp Attack háttértörténetéről, a lényeg úgyis maga a játékmenet, ami főszereplőnkhöz hasonlóan egyszerű, mint egy pár rendőrcsizma. Jönnek a szörnyek jobból, és azokat a képernyő megérintésével szét kell lőni balról, mielőtt a viskót elérnék. A játékmenet akkor ér véget, amikor tahónk élete, amit a különböző szörnyek különböző módon szívnak le. A lőfegyverek mellett robbanószerek vagy a mocsarat egy időre befagyasztó hűtőszekrény is bevethető azok ikonjának játékrészre húzásával, ezzel, illetve a fegyverváltással a baloldali ikonsorból nagyjából ki is merül az irányítás, ami pontos és reszponzív.

A fegyverek mellett védelmi rendszereket és egyéb különlegességeket is be lehet vetni, mindezekért a játékmenet során és persze jó magyar pénzért az Áruházban megvásárolható tallérokat kell gyűjtetni. Itt a logika a játék ingyenesen letölthető mivoltában: ahogy nő a kihívás és a pályák nehézségi szintje, úgy válhat egyre szükségesebbé, hogy régi pályák újrajátszása helyett pénztárcánkba nyúlva erősítsük harci potenciálunkat. Mivel a lőszerek is tallérba kerülnek (leszámítva a végtelen söréttel rendelkező puskát), hamar kimerülhet a kincstár, de azért kis türelemmel vásárlások nélkül is sok-sok órát el lehet tölteni a Swamp Attack szórakoztató játékmenetével.

A megjelenés jól illeszkedik ahhoz a humoros világhoz, ahol a mocsárharc végbe megy, és a képi világot lágy country zene erősíti, ami a rádiót megérintve váltogatható. A hagyományos pályák mellett, ahol több hullámnyi támadást kell túlélni, vannak gyors pályák is, ahol kevesebb, ám intenzívebb csőcseléket kell ólommérgezéssel elsüllyeszteni. Összességében kellemesen szórakoztató, a fáradt gőz kiengedésére alkalmas játék a Swamp Attack, csak túl gyakran tolják a fejlesztők a képünkbe a vásárlási lehetőségeket.

 

Értékelés: Swamp Attack (Android 2.1+, iOS 6.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 8 / 10 pont Android / iOS

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Scrollalot

    Magyar fejlesztésű görgetős játékot mutatunk be mai alkalmazásrovatunkban, amely minimalista játékmenettel és fekete-fehér grafikával rendelkezik.

  • Alkalmazásbemutató: Aspecto Memoria HD

    Magyar fejlesztésű memóriajáték az Aspecto Memoria HD, amely nagy felbontású képekkel és több nehézségi fokozattal kínál egy kis agytornát.

  • Alkalmazásbemutató: Centroid

    Ezúttal egy magyar fejlesztésű, iOS-es fotós applikációt mutatunk be olvasóinknak, amelyik geometriai formákra bontja a témákat.

  • Alkalmazásbemutató: Cubes 3D Puzzle

    A magyar fejlesztésű Cubes egy 3D-s logikai játék, amelyben kockák egymáson való görgetésével kell alakzatokat létrehozni.

Előzmények

Hirdetés