Alkalmazásbemutató: Pirates of the Mystical Islands

Ma ismét egy ügyességi játék kerül az asztalra, melyet bár magyar fejlesztők készítettek, a szövegek angol nyelvűek. A program ingyenesen elérhető az Android Marketen keresztül, az alkalmazásokon belüli hirdetéseket pedig szerencsére minimalizálták a srácok: mindössze a főmenüben tűnik fel egy kis banner, a pályák egytől egyig reklámmentesek. Az alkalmazáshoz mindössze egy androidos telefonra lesz szükségünk, amelyen a zöld robotos rendszer legalább 1.6-os verziója fut. A programot a 
Hatted Skull névre hallgató csapat fémjelzi, amely egy grafikusból és egy fejlesztőből áll.


Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás a Perestroika névre hallgató játékon alapul, amely a 90-es évek elején hódított. A főszereplő jelen esetben egy kalóz, aki a pályán elszórva található érmékkel és drágakövekkel szeretné csillapítani a kincséhségét. A cél a megadott számú drágaság összegyűjtése (ezt a bal felső sarokban láthatjuk), amennyiben ez megvan, egy hajó viszi a kapitányt a következő pályára. A szigetek folyamatosan süllyednek, míg a végén a tenger veszi át a helyüket, ezért oda kell figyelni, hova ugrik az ember. Tovább nehezíti a közlekedést, hogy a szigetek véletlenszerű helyen és időben jelennek meg, így muszáj észnél lenni. A játék során különféle tereptárgyak is nehezítik, illetve segítik az előrehaladást: a pálmafás sziget például nem süllyed el, a teleportkapuk pedig gyors közlekedésre használhatóak. A kincsek esetében is észnél kell lennünk, nem mindegy, melyiket célozzuk be, ugyanis eltérő értékkel rendelkeznek: az aranyérme egy pontot ér, a zöld kristály már hármat és így tovább. Az irányítás nagyon egyszerű, a kalózunk mindig arra ugrik, amilyen irányban végighúztuk az ujjunkat a kijelzőn.


A játék grafikája a régi időket idézi, de jó értelemben, így tökéletesen illeszkedik a stílushoz. Az egyetlen ezzel kapcsolatos probléma az 1280 x 720 képpontos kijelzők támogatásának hiányában jelentkezett. Bár a program a Galaxy Nexus-on is gond nélkül futott, a 800 x 480 képpontos kijelzőkre szabott grafikai elemeket használta, így egy kissé pixeles volt a kép. Ezen kívül minden patent, még a zene is hallgatható, pedig én általában pár perc után kikapcsolom a mobiljátékok aláfestő muzsikáját. Mindent összevetve egy szórakoztató kis játékról van szó, az ingyenes mivolta alapján pedig tényleg érdemes megadni neki az esélyt. Az alkalmazás ezen a linken érhető el, a fejlesztőkről további információkat pedig itt találunk. A fejlesztők egyébként már készítik a következő epizódot, hamarosan érkezik a Pirates Challenges is.

Értékelés: Pirates of the Mystical Islands (android 1.6)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont Android

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés