Alkalmazásbemutató: Gather the Gems!

A mai versenyzőnk a Gather the Gems! névre hallgató játék, amely Apple iPhone, iPad és iPod Touch készülékekkel érhető el. Az alkalmazás az Alpha Tauri fejlesztőcsapat keze munkáját dicséri, a srácok a mai app mellett két további programmal (Space Touch és Bacis the puzzle game) is jelen vannak az App Store-ban. Az alkalmazás fizetős, a letöltése egy amerikai dollárba, azaz körülbelül 240 magyar forintba kerül.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A stílust tekintve egy ügyességi játékkal van dolgunk, melyben a cél a pályákon szanaszét heverő drágakövek összeszedése, mint azt a név is mutatja. Ehhez egy irányítható golyóbist kapunk, amely kilövés után lehengerli az összes útjába kerülő drágakövet. Mi mindössze a lövés irányát befolyásolhatjuk, amit a golyóbis körül forgó nyilacska mutat; nekünk nincs más dolgunk, mint a megfelelő időpontban megérinteni a képernyőt, ezzel útjára küldve az acélgömböt. A lövések száma korlátozva van az egyes pályákon (ezt a bal felső sarokban láthatjuk), így jól meg kell gondolnunk, hogy milyen irányban indítjuk el a golyóbist. Emiatt az újrajátszási faktor is magas, ha az ember arra utazik, hogy minél kevesebb lövésből oldja meg a pályákat.

A játékban három pályaméret közül választhatunk, melyek kvázi a nehézségi fokoknak felelnek meg; a drágaköveket méretenként 20-20 szinten gyűjtögethetjük. A grafika teljes mértékben három dimenziós, a modellek szépen ki vannak dolgozva, a textúrák részletesek, az effektek is szépek. A hangok terén érdemes megemlíteni, hogy többfajta hangeffekt közül is válogathatunk; ezt a beállítások menüben érhetjük el. A zene viszont könnyen az ember idegeire megy, pár perc játék után már a szerkesztőség több tagja is hangot adott az elégedetlenségéknek.

Mindent összevetve tehát egy szórakoztató kis játékról van szó, amely kimondottan igényes grafikával rendelkezik. Egy unalmas vonatozást simán el lehet ütni vele, véleményünk szerint megéri az árát. A játékot ezen a linken lehet letölteni, a fejlesztőcsapat további munkáiról pedig ezen az oldalon lehet tájékozódni.

Értékelés: Gather the Gems! (iOS 3.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 9 / 10 pont 240 forint (iOS)

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés