Alkalmazásbemutató: WYMO

Ma egy különleges alkalmazást nézünk meg, amely androidos készülékekre elérhető. A WYMO névre hallgató programot bár magyarországi fejlesztők készítették, a célcsoport mégsem kis hazánk lakosaiból kerül ki. A TFSZ Kft. által fejlesztett szoftver a brit felhasználókra fókuszál, a program számukra nyújt segítséget az ideális szolgáltató és csomag belövésében. A mai cikkünk nem titkolt célja tehát az Egyesült Királyságban élő olvasóink elérése, így aki teheti, próbálja ki az alkalmazást. Az ingyenes app használatához mindössze egy androidos telefonra van szükségünk, amely a zöld robotos rendszer 2.3-as verzióját futtatja. A WYMO rövidítés egyébként a Watch Your Mobile Operator szókapcsolatot takarja, amely magyarul körülbelül a figyeld a mobilszolgáltatód szavaknak feleltethető meg.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A program lényege tehát, hogy az Egyesült Királyságban élők számára nyújt segítséget az igényeikhez legjobban illeszkedő szolgáltató és csomag kiválasztásában. Ehhez a program folyamatosan monitorozza a telekommunikációs életünket. A kimenő és bejövő hívások, SMS- és MMS-üzenetek, a külföldi tartózkodások, valamint az internet használat alapján statisztikát készít a tevékenységünkről, majd ez alapján automatikusan kiválasztja a leginkább passzoló csomagot számunkra. Az alkalmazás ezután egy e-mail üzenetben tudatja a felhasználóval, hogy a választott díjcsomag körülbelül mennyivel lenne kedvezőbb számára. Persze a csomagok megtalálásához idő kell, pár hét használat alatt azonban már megfelelő pontossággal működik az algoritmus. Maga a monitorozás automatikusan zajlik, ehhez nem kell megnyitnunk a programot, minden szépen megy a háttérben; ezt a státuszbáron látható zöld logó jelzi. Érdemes még megemlíteni, hogy az alkalmazás a hívások monitorozásakor a telefonszámok első négy számjegyét vizsgálja.

Az alkalmazás első indításakor meg kell adnunk néhány adatot. Az e-mail cím és a szolgáltató mezőit kötelező kitölteni, az opcionális adatok között pedig a nem, életkor, végzettség és az irányítószám található. Ez után az alkalmazás főképernyőjére jutunk, ahol hat menüpont áll a rendelkezésünkre. A Show report alatt a statisztikákat nézhetjük meg, a Discount numbers menüpont alá pedig azokat a partnereinket kell beregisztrálnunk, akiket kedvezménnyel tudunk hívni; az algoritmus ugyanis ezt is figyelembe veszi. A Number portability fül alatt a számhordozással kapcsolatos opciókat érjük el (azaz itt adhatjuk meg azokat az imserőseinket, akiknek más az előhívójuk, mint a szolgáltatójuk ), az Upload data to server gombot megérintve feltölthetjük az aktuális időszakra vonatkozó statisztikákat, a Settings alatt pedig értelemszerűen a beállításokat érjük el. Az alkalmazás által ajánlott szolgáltató és díjcsomag pontos nevét pedig a Purchase gombot megérintve tudhatjuk meg, ezt ugyanis csak pénzért árulja el a program. A néven kívül azt tudhatjuk meg, hogy a csomag körülbelül mennyivel lenne kedvezőbb számunkra az aktuális előfizetésnél, ez alapján pedig már mérlegelhet a felhasználó, hogy kíváncsi-e az ajánlat nevére.

Utóbbi alkalmazáson keresztüli fizetéssel van megoldva, maga a program ugyanis ingyenes, de az ajánlott csomagért fizetnünk kell. Bár egy ilyen alkalmazás esetében a UI kevésbé fontos, mint a funkcionalitás, tesztalanyunk ezen a téren sem szégyenkezhet, a fejlesztőcsapat egy egyszerű és ízléses felhasználói felületet kerített a program számára. A kipróbálásával még várnunk kell, a WYMO jelenleg ugyanis nem érhető el az Android Marketen keresztül, a tesztelési fázisnak viszont nemsokára vége, így előreláthatólag március környékén mindenki számára elérhető lesz az alkalmazás.

A fejlesztők éppen ehhez a tesztelési fázishoz keresnek lelkes olvasókat, akik kint élnek, s szeretnének faragni telekommunikációs költségükön. A TFSZ a tesztelésben nyújtott felbecsülhetetlen segítségért díjmentesen biztosítja az ajánlatot. Jelentkezni ezen cikk fórumában, illetve a daniel@wymo.co.uk e-mail címen lehet.

Értékelés: WYMO (Android 2.3)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés