Alkalmazásbemutató: Cocktail Flow

A mai kiválasztott alkalmazás a Cocktail Flow címet viseli, a nevéhez hűen egy koktélrecept-adatbázisról van szó. A programot a magyarországi Distinction fejlesztőcsapat fejlesztette, különlegessége, hogy több platformon is elérhető. Kipróbálhatjuk Windows Phone 7 platformon (erről a linkről tölthetjük le), az Android Marketen keresztül tabletes és telefonos verzió is elérhető, beszerezhetjük az Amazon boltjában Kindle Fire-re, az App Store-ban pedig szintén megtaláljuka mobilos variánst.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A program több módon is képes minket koktélreceptekkel elhalmozni. A Surprise me menüpontra bökve random italokat ajánl nekünk, a Categories-t megérintve pedig kategóriák (szín, típus és alap) szerint listázza a koktélokat. Érdekes még a Shopping almenü, amely megmutatja, hogy az adott szeszesitalok vásárlása után milyen mixeket tudunk majd elkészíteni. Ehhez hasonlóan működik a Barstock, amely egy üvegekkel teli polcrendszert mutat. Az egyes italokat kiválasztva megadhatjuk, hogy milyen piák állnak a rendelkezésünkre, az alkalmazás ez alapján pedig kigenerálja a lehetséges koktélokat. Természetesen a kedvenc italainkat is összegyűjthetjük, erre szolgál a Favourites menüpont. A hozzávalók mellett az elkészítés módja és a tálalás is részletesen be van mutatva, így a témában hozzánk hasonlóan tehetségtelen felhasználók is kapnak némi segítséget.

Biztosan a képek alapján is látszik, hogy a Cocktail Flow személyében egy kimondottan igényes grafikájú, egyedi felületeket használó alkalmazást tisztelhetünk. További pozitívum, hogy a program magyarul is tud beszélni, a beállítások menüben kis hazánk nyelvét is kipipálhatjuk. Az alkalmazás androidos és iOS-t futtató telefonra ingyenes, a WP7 platformon és androidos tableten viszont a zsebünkbe kell nyúlni, ha a mobilunkon szeretnénk koktélrecepteket böngészni.

Értékelés: Cocktail Flow (iOS 5.0+, Android 2.2+, Windows Phone 7)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 8 / 10 pont iOS / WP7 / Android

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés