Alkalmazásbemutató: Szmogjelző

Hirdetés

Az újév első alkalmazásbemutatója egy légszennyezettség-monitorozó program, amely sajnos manapság nagyon aktuális, főleg, ha valaki biciklizésre vagy futásra adja a helyét. A Szmogjelző névre hallgató program használatához  az iOS rendszer 4.0-s vagy újabb verziójára van szükségünk, maga a szoftver pedig 0,79 eurót, azaz körülbelül 250 forintot kóstál. Az alkalmazást Bizzer András készítette, a fejlesztő több programmal is jelen van az App Store-ban, a legnagyobb sikert talán a Balatonnal kapcsolatos applikáció érte el.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Maga az alkalmazás körülbelül azt a funkcionalitást nyújtja, amire a neve is utal, a levegő szennyezettségét monitorozhatjuk vele. A program alapértelmezett esetben GPS-adatok alapján állítja be az aktuális pozíciót, de természetesen a manuális megadás is lehetséges. A fő nézet egy listát reprezentál, amely a mérőállomások adatait jeleníti meg. Egy mérőállomáshoz egy egész képernyőoldal tartozik, közöttük oldalra lapozgatva válthatunk. A táblázatos felépítésű oldalakban a legfontosabb szennyezőelemeket láthatjuk, a kéndioxidtól elkezdve a széndioxidon át a porig. Az aktuális érték mellett az egészségügyi érték százalékát is láthatjuk, az eltérő szennyezettségi fokokhoz pedig a kéktől a pirosig terjedő skálán mozgó színek tartoznak. A képernyőt elforgatva térkép módba válthatunk, ahol területekre lebontva is megnézhetjük az aktuális szennyeződés mértékét a beépített térképen.

Az alkalmazás az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózattól szerzi az adatokat, a légszennyezettségi helyzetet 33 városban követhetjük nyomon 54 mérőállomás alapján. Az alkalmazás grafikája hagy némi kivetnivalót maga után, a menük rendben vannak, a splash screenre, azaz a betöltéskor látható képernyőre viszont ráfér egy újrarajzolás. Ezen kívül viszont minden oké a programmal, a funkcióját tökéletesen betölti. A szoftvert ezen a linken lehet megvásárolni, további információért pedig a fejlesztő weboldalát ajánljuk.

Értékelés: Szmogjelző (iOS 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 6 / 10 pont 8 / 10 pont 250 forint

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés