Alkalmazásbemutató: Koin

Hirdetés

Ma egy pénztárca-alkalmazást, hivatalos nevén kiadáskövetőt mutatunk be, mely teljes mértékben magyar fejlesztésű. A Koin névre hallgató program androidos (2.1 vagy újabb) és iOS-alapú (4.3 vagy újabb) készülékekre érhető el, a használata ingyenes.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Röviden és tömören megfogalmazva az alkalmazás a felhasználó kiadásainak és bevételeinek számon tartására használható. Persze a különféle alkalmazásboltokban rengeteg megoldást találni, amit a Koin fejlesztői is sejtettek, így muszáj volt megkülönböztetni magukat a konkurenciától. Az app legfontosabb erénye talán az intuitív kezelés: az összes funkciót el lehet érni a főoldalról, az egyes tételek felvitele pedig egy pár másodperces folyamat. Utóbbi kiemelten fontos, hiszen az alkalmazást használók valószínűleg naponta többször is hozzányúlnak az említett menüponthoz. Az elvárt alapfunkciók mellett (heti, havi és éves nézet, emlékeztető készítése, áttekintés, jelszó megadása, történet, ismétlődő tételek felvitele) néhány extrát is tud a Koin. A diagramokat külön érdemes kiemelni, segítségükkel egy pillantás alatt átlátható a pénzügyi helyzet. Hasznos dolog a címkézés is: a tételekhez rendelt tagek segítségével könnyedén kategorizálható az adott bevétel, illetve kiadás. A címkék mellett persze alap kategóriákat is kapunk. A programhoz egy minialkalmazás is tartozik, ami inkább csak egy ikon, a megérintésével a tétel felvitele menüponthoz ugrik az alkalmazás. Az adatokat exportálhatjuk Excel táblába, valamint biztonsági mentés készítésére is lehetőség van a DropBox segítségével. A grafikai megvalósítás mellett sem lehet elmenni szó nélkül, a Koin egy ízléses, letisztult felhasználói felülettel rendelkezik, mely ergonómiailag is kiváló.

A program hasznosságához kétség sem fér, az ember a hónap végén gyakran meg tud lepődni a kiadások megoszlásán, sokat lehet tanulni belőle. A használatot persze szokni kell (és ez természetesen nem csak a Koinra igaz); minden egyes pénzmozgást feltölteni első blikkre időrabló feladat, ám néhány nap alatt megszokja az ember, akár a rutin részévé is válhat. A dologhoz hozzá tartozik, hogy egyelőre táblagépekre nem érhető el a program (pedig egy nagyobb kijelzőn igen látványos elemzéseket lehet összerakni), néhányan az alap kategóriák szerkeszthetőségét és a több számla kezelésének lehetőségét hiányolják, illetve nem lehet szűrni a felhasználó által megadott címkék alapján. Egyelőre iPhone 5 támogatás sincs (azaz úgynevezett letterbox módban, alul-felül egy-egy fekete sáv társaságában fut a program), ezt heteken belül orvosolja a csapat.

Mindent összevetve a Koin egy remek alkalmazás, minőségi munka, amely véleményünk szerint világszinten is megállná a helyét. Külön dicséretet érdemel, hogy a fejlesztők egy fórumot is fenntartanak az applikációval kapcsolatos észrevételek számára, a további funkcióötleteket itt érdemes közzétenni. A megfelelő készülék megléte esetén mindenképpen érdemes kipróbálni, a letöltési linkek az alábbi táblázatban láthatóak. További információért az alkalmazás hivatalos oldalát ajánljuk.

Értékelés: Koin (Android 2.1+ / iOS 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont iOS / Android

Azóta történt

  • Shadowgun: Dead Zone beta

    A Shadowgun fejlesztői egy ingyenes MMO lövöldözős játékkal készültek, melynek most zajlik a publikus bétatesztje.

  • Alkalmazásbemutató: Spider Feeder

    A mai androidos ügyességi játék igen sokat merít az Angry Birds-ből, ám madarak helyett a pókoké a főszerep.

  • Alkalmazásbemutató: Hive

    A Hive egy magyar fejlesztésű helykereső alkalmazás, mely androidos készülékekre érhető el.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Blobrain

    A DroidLabor újdonsága androidos készülékekre érhető el, a magyar fejlesztésű logikai játék néhány ügyességi elemet is tartalmaz.

  • Alkalmazásbemutató: Google Currents

    A Google saját fejlesztésű magazin-alkalmazása egy kellemes hírolvasót takar, amely simán fel tud nőni a Flipboard és a Pulse mellé.

  • Alkalmazásbemutató: Dead Trigger

    A MadFinger Games legújabb játéka remek grafikával és negyven órányi játékidővel kecsegtet, a Tegra 3-mal szerelt készülékeken extra effektekkel.

  • Alkalmazásbemutató: Google Drive

    Android és iOS platformon is elérhető a Google felhő alapú tárhelyének kliense, minden Gmail-cím mellé 5 GB ingyen tárhely jár.

Hirdetés