Alkalmazásbemutató: Dead Trigger

Nemrég egy új játékkal jelentkezett a MadFinger Games névre hallgató cseh fejlesztőgárda. A cseh illetőségű csapat már több esetben is bizonyította rátermettségét, a hangulatos Samurai: Vengeance és a remek grafikával rendelkező ShadowGun is telitalálatnak minősült, amit a kritikák mellett a letöltésszámláló is jelez. A DeadTriggerrel emelik a tétet, az iOS és Android platformon elérhető játék az egyik legszebb képi világgal rendelkezik a mai kínálatban.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A név alapján könnyen ki lehet találni, hogy a zombihentelő műfajjal van dolgunk; a manapság felkapott témát első személyű akció stílusban prezentálja a fejlesztőcsapat. A történet nagyon egyszerű, a játék érdekes módon 2012-ben, azaz idén játszódik, amikor is elszabadul egy vírus, amely éhes élőholtakká változtatja az embereket. Főhősünk még nem fertőződött meg, így nekiáll irtani a zombikat, akik a történet előrehaladtával egyre erősebbek lesznek, ahogy azt kell. A küldetések nem túl változatosak: életben kell maradni adott ideig, le kell zúzni bizonyos mennyiségű ellenfelet, el kell vinni egy csomagot A-ból B-be. A játék során tapasztalati pontokat és pénzt gyűjthetünk, utóbbiból többek között újabb és újabb fegyvereket és kiegészítőket vásárolhatunk. A fejlesztők egyébként negyven órányi játékidőt ígérnek, amely kimondottan soknak számít mobilos körökben.

A grafika mellett nem lehet szó nélkül elmenni, a Dead Trigger elképesztő  képi hatásokkal rendelkezik. Néhány portálon a konzol szintű vizualitás szavakat is lehet olvasni, ami azért természetesen túlzás, ha csak a tisztelt cikkírók nem egy Nintendo 64-gyel rendelkeznek. Azt azonban nem lehet elvitatni, hogy a program igen jól néz ki: kidolgozott modellek, éles textúrák, patent effektek jellemzik a játékmenetet. Anno a ShadowGun esetében is tapasztalhattuk, hogy egy Tegra 3 lapkakészlettel szerelt készüléken jobban néz ki a szoftver; ez a Dead Trigger esetében is így van. Többek között fejlett rongybaba fizikával, shaderekkel, valamint fény-, víz- és részecskeeffektekkel bővül a vizualitás, amennyiben új generációs NVIDIA SoC duruzsol a mobilunkban. Az alábbi videó az extra effekteket hivatott illusztrálni.

A játék irányítása a szokásos mobilos irányelveket követi. A bal alsó sarokban lévő vezérlő a mozgás koordinálására szolgál, a jobb alsó sarokban a fegyverekkel kapcsolatos teendőket (lövés, újratöltés) érhetjük el. Jobb oldalt található az életerőpontok újratöltésére szolgáló gomb (az ikon leginkább egy guriga toalettpapírra hajaz), a képernyő közepét tapogatva a kamerát forgathatjuk. Első blikkre talán bonyolultnak hangzik a dolog, ám könnyen meg lehet szokni a kezelést.

Összességében egy nagyon látványos játékkal van dolgunk, melyet érdemes kipróbálni az FPS, illetve zombijátékok szerelmeseinek A játék futtatásához Android alatt legalább 2.3-as, iOS alatt 4.2-es rendszerverzióra lesz szükség; a zöld robotos platform alatt az erősebb hardver sem egy utolsó dolog. Az alkalmazás mindkét platformon 0,99 amerikai dollárba (azaz körülbelül 224 forintba) kerül, a letöltéshez iOS alatt ezt a linket érdemes követni, androidos készülék esetén pedig ez a hivatkozás a nyerő.

Értékelés: Dead Trigger (Android 2.3+, iOS 4.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont 224 forint (iOS / Android)

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés