Alkalmazásbemutató: Mailbox

Hirdetés

A Mailbox nevű email-kliens a tavalyi év februárjában debütált iOS-platformra, az alkalmazást már a megjelenés előtt jókora felhajtás övezte, a feliratkozók listája több százezerre rúgott. A fogadtatás remek volt, a megjelenés után nem sokkal pedig fel is vásárolták a fejlesztőcéget, az Orchestra, Inc. névre hallgató csapat már a DropBox tulajdonában van.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A program nagy sikerét elnézve egy kicsit furcsa, hogy miért vártak ennyit az androidos támogatással, a napokban azonban megtört a jég, immár a Play Store kínálatában is fellelhető az egyik legjobb iOS-alapú email-kliens. A programot kipróbálva felemásak voltak a benyomásaim, de ennyire ne rohanjunk előre, kezdjük a pozitívumokkal. A legfontosabb talán a felhasználói felület: a Mailbox nagyon jól néz ki. Jogosak a kritikák, miszerint lehetett volna rajta egy kicsit androidosítani a felhasználói felületen, ám az biztos, hogy remekül mutat a UI. A leggyakoribb alapfunkciók igen könnyedén elérhetők: a főoldali listát túlhúzva frissíthető az inbox, az egyes leveleket oldalirányban mozgatva pedig különfajta műveletek elvégzésére van lehetőség. Jópofa a levelek menedzselésére használt mapparendszer is, az olvasatlan levelek mellett külön kezelhetjük az átidőzített, illetve a befejezettként megjelölt üzeneteket is. Az alkalmazáshoz tartozó személyes beállítások a felhőben kerülnek tárolásra, így új telefonra váltva sem kell újrakonfigurálni a szoftvert, cserébe viszont Dropbox-fiókra is szükség van a futtatáshoz.

Sajnos negatívumok is akadnak, az egyik legfontosabb pont a vizuális megvalósítással kapcsolatos: hiába csillivilli a UI, ha nem igazán illik a platform szoftverei közé. A programban egyelőre kizárólag Gmail és iCloud fiókokat használhatunk, az alap Gmail-appot viszont személy szerint jobban csípem a Mailboxnál. Vészesen az sem szimpatikus, hogy Gmaillel bejelentkezve az app létrehoz négy új mappát az email-fiókomban, ide pakolva bizonyos leveleket. Zavaró lehet továbbá, hogy az új levelek mellé csak képet lehet csatolni, egyéb típusú fájl mellékeléséhez először fel kell töltenünk azt a hozzákapcsolt Dropbox-tárhelyre.

Összességében úgy érzem, hogy az androidos klienst tekintve van még min csiszolni, ám az biztos, hogy már most üde színfolt a Google szoftverboltjában. Az alkalmazás iOS-en és Androidon is ingyenes, előbbi esetben legalább 7.0-s rendszerverzióra van szükség (letölteni itt lehet), a Google rendszerét futtató telefonok esetében 4.0.3 a minimum (beszerezni a Play Store-on keresztül lehet).

Értékelés: Mailbox (Android 4.0.3+ / iOS 7.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés