Alkalmazásbemutató: Instagram for Android

Két ínséges év után az Instagram-őrület az androidos készülékeket is elérte, az idáig kizárólag Apple gyártmányú mobilkészülékeken működő képmegosztó közösségi szolgáltatás immár a zöld robotos operációs rendszert futtató eszközökre is telepíthető. Az alkalmazás iOS alatti verziója 2010. októberében startolt el, a rendszeren keresztül azóta több száz millió fotót osztottak meg az alkalmazást használó körülbelül 30 millió felhasználó, így az Instagram sikeréhez nem férhet kétség. A Play Store-ban néhány napja debütált a szoftver, és napok alatt több milliós letöltést ért el, az alkalmazás értékelése jelenleg 4,4 ponton áll.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az Instagram segítségével fényképeket készíthetünk, néhány effektet húzhatunk rájuk, majd pedig megoszthatjuk az elkészült műveket. Néhány extra műveletet is elvégezhetünk rajtuk, mint például a forgatás, képkeret rajzolása és a fényerősség növelése, valamint GPS-koordinátákat is rendelhetünk hozzájuk. Ezt manapság szinte minden telefon tudja a gyári kameraszoftverrel, mégis miért olyan nagy szám ez? Egyrészt a szolgáltatás a manapság menő retró életérzést próbálja meglovagolni, az elérhető effekteket felhasználva a fotók úgy néznek ki, mintha 30 éve készítették volna őket. Másrészt az elkészült alkotásokat nem csupán a Twitter, Facebook, Foursquare és Tumblr alkotta négyesen oszthatjuk meg, hanem magán az Instagramon is, amely önmagában is egy közösségi szolgáltatás, mely a fényképekre van limitálva. Ennek megfelelően a felhasználó rendelkezik egy saját profillal is, követni lehet az ismerősök aktivitásait, valamint kommentelni és kedvelni a képeket.

Maga az alkalmazás gyors és igényes, a felhasználói felület és az elérhető funkciók nagyon hasonlítanak az iOS alatti verzióhoz. A fejlesztők azonban ügyeltek arra, hogy az androidos íratlan szabályoknak is megfeleljen az app, ennek megfelelően Ice Cream Sanwdich alatt például nem látszik a beállítás gomb, a navigálást és a kevésbé fontos funkciókat pedig a fix felső sávból (melyre az angol szaksajtó actionbar néven referál) érhetjük el. A teljes mértékben ingyenes alkalmazás használatához mindössze egy kamerával rendelkező, az Android rendszer legalább 2.2-es változatát futtató készülékre lesz szükségünk; beszerezni a Play Store-on keresztül, vagy ezen a linken lehet. További információért a szoftver hivatalos oldalát ajánljuk.

Értékelés: Instagram (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés