Alkalmazásbemutató: Covers

Ma egy iOS-re készített zenelejátszót mutatunk be, amely a gyári zenelejátszót hivatott kiegészíteni egy újfajta, az albumborítókat rácsszerűen megjelenítő nézettel. A teljes mértékben magyar fejlesztésű programot Kátai Imre készítette, a név bizonyára ismerősen cseng az alkalmazásrovat olvasóinak körében. A fejlesztő elsősorban iOS-re fókuszál, az elmúlt évek alatt egy szép palettát felépítve az App Store-ban, nemrég azonban a Windows Phone 7 világába is elkalandozott egy stratégiai játék erejéig. Imre iOS alatti munkássága kimondottan zeneközpontú, az elmúlt évek során szépen bővült az iPad és iPhone készülékekre egyaránt elérhető portfólió; a legsikeresebbek között a CoverWall, az AlbumFlow, valamint mai kiszemeltünk, a Covers is megtalálható.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Covers már egy jó ideje, pontosabban 2009 októbere óta elérhető az Apple alkalmazásboltjában, azóta pedig jó néhány új funkcióval bővült. Az alkalmazás kezelése pofonegyszerű, az egész program három felületből áll, melyek között oldalirányú érintési mozdulatokkal lapozhatunk. A bal szélső a készüléken tárolt zenei albumokat listázza egy függőlegesen görgethető felületen, amelyen az albumok borítója látható. Amennyiben az adott albumhoz nem tartozik kép, a program egy alapértelmezett ábrával helyettesíti azt. Értelemszerűen a lejátszáshoz rá kell böknünk valamelyik képre, ekkor az alkalmazás automatikusan a jobb szélső felületre dob minket, ahol az adott kiadványhoz tartozó számok között válogathatunk. A lejátszást a középső felületen vezérelhetjük, amely szintén nem lett túlbonyolítva. Alul három vezérlőbillentyű kapott helyet (vissza, lejátszás/megállítás és előre), a zenéken belül pedig a felső sávban lehet tekerni. A hangerő szabályzásához függőleges érintőmozdulatokat kell végeznünk, a megfelelő irány értelemszerűen növelni, illetve csökkenteni lehet. A program természetesen a háttérbe téve is fut, így egyéb tevékenységek végzése közben is üvöltethetjük a kedvenceinket.

A program elsősorban iPhone és iPod Touch készülékekre készült, azaz nincs natív iPad-támogatás. Ez azt jelenti, hogy bár a táblagépeken is gond nélkül fut, a rendszer ilyenkor pixeltöbbszörözéssel nagyítja fel a felületeket. A program grafikája egyébként kimondottan igényes, mindenhol szépen megrajzolt, egyedi felületekkel találkozhatunk. Ide tartozik, hogy belefutottunk egy kisebb hibába egy új generációs iPod Touch-on (iOS 4), melynek következtében az albumokhoz tartozó részletes nézeten nem jelentek meg a számok (telefonon nem találkoztunk ilyesmivel). Ezt jeleztük is a fejlesztőnek, aki már ki is javította a hibát; a frissített verzió hamarosan elérhető lesz az App Store-on keresztül. A jelenleg ingyenes app futtatásához legalább 3.3.1-es verziójú iOS-re lesz szükségünk, letölteni ezen a linken lehet. További információért és a fejlesztő egyéb munkáiért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: Covers (iOS 3.2.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés