Alkalmazásbemutató: Touch War

Hirdetés

Ma egy stratégiai játékot nézünk meg, amely kizárólag Windows Phone platformra érhető el. A Touch War névre hallgató program Kátai Imre keze munkáját dicséri, akit már bizonyára sokan ismernek az iOS alkalmazásai miatt. Imrének nem ez az első kiruccanása a Microsoft világába, a Marketplace-en keresztül elérhető a Cowerwall névre hallgató programja is, amely egy extra funkciókkal kiegészített, alternatív zenelejátszót takar. Az alkalmazás kipróbálásához mindössze egy Windows Phone 7.5-ös, azaz Mango frissítéssel rendelkező készülékre van szükségünk, azaz bármely, a redmondiak operációs rendszerét futtató telefon megteszi.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Touch War első blikkre leginkább a Rizikó (avagy angolul Risk) névre hallgató táblás társasjátékra emlékeztet. A játékos célja a teljes világuralom, azaz a térkép összes régiójának elfoglalása. A program körökre osztott, az eltérő színekkel megkülönböztetett (mienk a narancssárga) népek   felváltva, egymás után tevélenykedhetnek. Az egyes körökben mozgathatjuk és átcsoportosíthatjuk a hadseregünket, védekezhetünk, valamint támadhatunk is. Utóbbi akkor lehetséges, ha megérintjük az egyik ellenséges szomszéd területét; természetesen érdemes ott próbálkozni, ahol a legkisebb az ellenállás. Minden kör végén kapunk egy kártyát, amennyiben legalább egy ellenséges területet elfoglaltunk; az ellenfelek elpusztításával pedig a kártyáikat is bezsebelhetjük. Ezeket pedig érdemes gyűjtögetni, lévén öt kártya egy bónusz hadsereget ér. A katonáink számát a kontinensek elfoglalásával is növelni tudjuk: annál nagyobb lesz a hadseregünk mérete, minél több földrész áll az uralmunk alatt. A hódításunkat természetesen az ellen sem nézi tétlenül, az aktuális pontszámokat a bal alsó sarokban olvashatjuk. Ha úgy érzi az ember, hogy túl könnyű dolga van, a beállítások között a nehézségi fokozatot is át lehet állítani, ami sokat dob az újrajátszhatósági faktoron is.

Egy táblás stratégiai játék esetén nyilván másodrangú a grafika, ám a fejlesztő a program ezen aspektusát sem hanyagolta el. A világot egy szépen megrajzolt, egyedi felületekkel operáló térképen igázhatjuk le, melyek különféle effektekkel is fel vannak dobva. Pozitívum, hogy az alkalmazás részletes statisztikát készít a pályafutásunkról, amely a hódítások mellett a játékkal töltött időt is megmutatja. A magyar mellett angolul, németül és oroszul is megszólaló játék 235 forintot kóstál, de természetesen ingyen is ki lehet próbálni. A stratégiai játékok kedvelőinek (és mindenkinek, aki el akar ütni egy unalmas fél órát) tehát mindenképpen érdemes megnézni, mit tud a Touch War; a letöltéshez katt ide, a fejlesztő további munkáiról pedig ezen a linken lehet tájékozódni.

Értékelés:Touch War (WP7 Mango)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 8,5 / 10 pont 9 / 10 pont 235 forint

dr. Kind

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Solitaire

    Windows Phone 7 platformra elérhető kártyajátékot próbáltunk ki, mely szintén magyar fejlesztő munkájának eredménye.

Előzmények

Hirdetés