A Redmi K40 szériára épül a gyártó első gamer mobilja

A Redmi hivatalosan is bejelentette a várható gamer készüléket és a Call of Dutyval való együttműködést.

A Redmi csúcsteljesítményű, de költséghatékony, játékélményre optimalizált készülékkel tervez nyitni a gamer műfajban, aminek alapja a Redmi K40 széria lesz. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy maradnak-e a K40 Pro és Pro+ hardverénél vagy váltanak a MediaTek nemrég bejelentett, 6 nanométeres szettjére. A Dimensity 1200 bejelentésekor a Redmi megemlítette a gamer vonalat az új lapkakészlet kapcsán, úgyhogy esélyes a csere.


[+]

A dizájnon viszont valószínűleg nem változtatnak, így a Redmi lehet az első gyártó, aki a játékspecifikus profil ellenére a kijelzőben hagyja az előlapi kamerát. A Call of Duty Mobile mindenesetre úgy gondolja, a Redmi készüléke megfelel a célnak, így a játék hivatalos stratégiai partnere Kínában a Redmi és a K40 széria. A készüléket a Redmi Weibo posztja alapján rengeteg játékorientált szoftveres és teljesítményfokozó megoldással fejlesztették tovább.


[+]

De továbbra is kérdés, hogy mitől lesz valóban kiemelten játékos telefon egy olyan eszköz, ami nélkülözi például a dedikált játékvezérlőket. Kontrollert eddig is lehetett kapni bármilyen készülékhez, amiben éreztünk elég erőt a feladatra, a Sony Xperia 5 II, a Call of Dutyval együttműködésben pedig a szélesvásznű kijelzőre és a PlayStation Dual Shock kontrollerre épít, de kiegészítő nélkül, tapasztalataim alapján, ezek a mobilok, még ha a hardver erős is, kevésbé alkalmasak játékra, mint a masszívabb hűtéssel és integrált vezérlőkkel rendelkező modellek. A Redmi megoldása a hónap végén mutatkozik be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés