Gamer telefonnal készül a Redmi

És Dimensity 1200-as szettel. Azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy ez két külön terv vagy a gamer készülék kapja a MediaTek új lapkáját.

Hirdetés

A MediaTek bejelentette az első, 6 nanométeres lapkáit, a Dimensity 1200-at és az 1100-at, a Redmi elnöke pedig rögtön jelezte is, hogy a cég már készül az 5G képes szettel szerelt új modellekkel. Lu Weibing Weibo posztját jobb híján a Google fordította, de így is kellően informatív, csak az nem világos, hogy a beharangozott gamer készülék milyen relációban lesz a Dimensity 1200-zal. Nem mintha a szett ne lenne alkalmas játékra optimalizált eszköz működtetésére.

A háromklaszteres Dimensity 1200 teljesítménycentrikus Cortex-A78-as magja 3,0 GHz-es maximumot tud, a három, szintén Cortex-A78-as 2,6 GHz-en dolgozik, míg a négy, Cortex-A55-ből álló energiahatékony halmaz 2 GHz-el pörög. A grafikus feladatokat a Mali-G77 látja el, a támogatott maximum képfrissítési periódussűrűség pedig 168 Hz FHD felbontás mellett. Jelenleg egyébként a 144 Hz a sztenderd a gamer mobilok esetében, noha a ROG Phone 3-at egészen könnyedén fel lehet húzni 160 Hz-re, de az opció hivatalosan egyelőre béta állapotú, így nem érhető el a beállításokban.

Tehát érkezni fognak Dimensity 1200 lapkával szerelt Redmi modellek, illetve egy játékélményre kihegyezett készülék is, a jövő hónapban debütáló Redmi K40 viszont marad a Qualcomm csúcsszettjénél. A poszt alapján a gyártó idén már a gamer műfajban is szándékozik alternatívát kínálni, méghozzá olyan áron, amit nem lehet majd visszautasítani. Feltehetően a legfrissebb MediaTek SoC-re építkezve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés