Hatalmas lett a Lenovo Legion Phone Duel 2

El is fért benne két, aktív hűtést biztosító ventilátor és egy óriási kijelző kávák nélkül.

A Lenovo bemutatta a Legion Phone Duel 2-t, ami a kevésbé gördülékeny megnevezés ellenére valószínűleg lehengerlő teljesítményt fog nyújtani. A kialakításon koncepcionálisan nem változtattak, de a hátlapi dizájn hangsúlyosabb, a készülék pedig hatalmasra nőtt. A 176 x 78,5 x 9,9 milliméteres és 259 grammos készülékbe 6,97 hüvelykes, 144 Hz képfrissítésű HDR10+ AMOLED kijelző (2460 x 1080) került, ami átlagosan 800 nit fénysűrűséget tud, de képes kipréselni magából 1300 nitets maximumot is.

Kávák, lyukak és szigetek nincsenek, az előlapon mindössze a szimmetrikus sztereó hangszórópár kapott helyet, a 44 megapixeles szelfikamera pedig szokás szerint a felső, hosszanti élből emelkedik ki. A hátlapon továbbra is középen találjuk az RGB világtással felszerelt logót, a kamerarendszert a 64 megapixeles főkamerával és a 16 megapixeles ultraszéles szenzorral, illetve láthatjuk az két ventilátor közül az egyiket.


[+]

A Snapdragon 888-as szettet két fizikai ventilátor hűti (29 lapát, 12.500 és 15.000 RPM), az egyik áttolja a felmelegedett levegőt a réz hűtőbordákon, a másik pedig kifelé tereli a készüléktestből, szóval IP védettségről értelemszerűen álmodni sem érdemes. A Legion Phone Duel papíron 30%-kal jobb hőhatékonysággal dolgozik, mint az elődmodell, a ventilátorok pedig maximum fordulatszámon 27 dB zajt keltenek, ami roppant csendes működést jelent. Rendszermemóriából 12, 16 vagy 18 GB áll rendelkezésre 256 vagy 512 GB belső tárhely mellett.

A specifikáción a kettes szám uralkodik: két ventilátor, két Type-C USB port, két hangszóró, dupla rezgőmotor, két nyomásérzékeny terület a kijelző két oldalán, kétszer két érintésérzékeny, ultrahang alapú ravasz, két érintésérzékeny terület a készülék hátlapján, két akksi és dupla töltés.


[+]

Az 5500 mAh-s telepet a megnövelt töltésteljesítmény érdekében a Lenovo is ketté osztotta, így a két 2750 mAh-s egységet, a két Type-C csatlakozónak köszönhetően egyszerre is lehet tölteni, ami összesen 90 wattos teljesítményt eredményez, 100%-ot nulláról pedig harminc perc alatt. A fő töltőcsatlakozó önállóan egyébként 65 wattot tud. A készülék pedig 8 óra játékot a Lenovo szerint.


[+]

A belső elrendezés egyébként pont ugyanolyan, mint a ROG Phone 5 esetében, reméljük, hogy a vastagabb középső terület nagyobb struktuális stabilitást biztosít a Lenovo készülékének. Az Asus ugye kissé könnyen törik, ha nekifeszülünk.

Ujjlenyomat-olvasó a kijelzőben, NFC van, jack nincs. Lenovo Legion Phone Duel 2 Kínában csak később, Európában viszont májusban lesz elérhető az árak viszont egyelőre nem tiszták. A jüanból átszámolt összegek nem mérvadók, mivel van eurós ár is, de nem világos, hogy a 799 és a 999 eurós összegek mely memóriaverziókra vonatkoznak, illetve nem egyértelmű, hogy töltőfej jár-e a készülékhez vagy kétféle kiszerelésben lesz megvásárolható az eszköz. Amint ezt kiderítettük, frissítjük a cikket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés