Hirdetés

A Note9 képernyőjébe se kerül ujjlenyomat-olvasó

A Qualcomm demózta, a Synaptics a technológiát tömeggyártásba helyezte, a Vivo az X20 Plus UD esetében pedig használatba is vette az OLED képernyő mögött működő, és annak apró résein átvilágító ujjlenyomat-olvasót. A legfőbb előnye nyilvánvaló: nem kell a szenzornak a képernyő alatt vagy a hátlapon helyet biztosítani, elég csak a kijelző megfelelő pontjára helyezni az ujjat, és az azonosítás sikeres.

Részlet a Galaxy X lehetséges működéséről
Részlet a Galaxy X lehetséges működéséről (forrás: Patentscope) [+]

Tavaly több forrás is azt állította, hogy a Samsung és az Apple egyaránt hasonló megoldás bevezetésén dolgozik, a Galaxy S8 pedig pont annak a potenciális helyén használt nyomásérzékelőt. Az S8-nak végül mégis a hátlapjára került a leolvasó, az iPhone X-nek meg semelyik részére, ehelyett a Face ID 3D-s arcleolvasás debütált.


Részlet a Galaxy X lehetséges működéséről (forrás: Patentscope) [+]

Bár a hírek szerint egyik nagy gyártó se tett le a technológia honosításáról, a Galaxy S9 szinte biztosan hátul viseli majd az ujjlenyomat-olvasót, picit szerencsésebb helyen, mint tavaly. A koreai The Bell belső információ szerint pedig a Note9 is így tesz majd az év második felében, így jövőre, az S10 idejére állhat készen a technológia a használatra. A Samsung egyébként állítólag optikai, kapacitív és ultrahangos megoldáson is elgondolkodott, a potenciális partnereket pedig sikerült Qualcomm, az IGES Tech, a Beyond Eyes és a Snyaptics négyesére leszűkíteni, illetve saját kutatás-fejlesztésére.


Részlet a Galaxy X lehetséges működéséről (forrás: Patentscope) [+]

Attól azért nem kell tartani, hogy a Samsung kifogyott az innovációból. Több forrás is az év második felére ígéri az összehajtható Galaxy X befutását, és egyre több szabadalom és formatervezési minta árulkodik a lehetséges működéséről. Ezek közül a SamMobile fülelt le néhányat a World Intellectual Property Organization oldaláról, fentebb ezekből a képekből válogattunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés