2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

iPhone XI: kisebb betüremkedés és Touch ID?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Forbes

Érdekes pletykákat osztott meg a Forbes, miközben dél-koreai források az LG Innotek komolyabb részvételéről pletykálnak az idei iPhone-ok megalkotásában.

Hirdetés

Nem fogyott annyi iPhone X a tavalyi év végén, amennyit az Apple remélt? Sebaj: rekordbevétellel zárt, és a világ legnagyobb mobilgyártójává lépett elő a leszállított telefonok száma alapján, arról pedig már korábban hallani lehetett pletykákat, hogy mindhárom idei iPhone teljes előlapi kijelzővel és betüremkedő Face ID rendszerrel érkezik.

Íme, az iPhone X elölről, lekerekített sarkokkal és betüremkedő TrueDepth kamerarendszerrel
Nem mindenki tudta megszokni a Face ID és a hangszóró betüremkedését, az Apple állítólag csökkenteni fog a méretein [+]

A Forbes úgy tudja: az Apple azon munkálkodik, hogy a betüremkedés, nos, kevésbé türemkedjen be, azaz legyen szerényebb méretű, a koreai ET News szerint ebben pedig az LG Innotek és a Sharp lehet egy-egy beszállító partner, két meg nem nevezett, kínai gyártóval összehozva és összeszerelve a Face ID apró alkatrészeit. Az Apple emellett befektetett a finn Finis VCSEL lézertechnológiában érdekelt vállalkozásba, ami szintén a rendszer fejlődését segítheti elő, bár az ET News szerint elképzelhető, hogy komolyabb előrelépés csak 2019-ben lesz. Az LG Innotek egyébként az érintett iPhone-ok dupla hátlapi kamerarendszerében is érdekelt lehet. Nem csoda, hogy a részleg 2017-et komoly sikerrel zárta.

iPhone XI koncepció kisebb Face ID-vel és képernyőbe épített Touch ID-vel
iPhone XI koncepció kisebb Face ID-vel és képernyőbe épített Touch ID-vel (forrás: Forbes) [+]

A Forbes elemzője szerint egyébként a Face ID 3D-s arcfelismerés közel sem olyan kényelmes feloldási metódus, mint a Touch ID ujjlenyomat-olvasó, többek között azért, mert a TrueDepth kamerarendszerre a megfelelő szögből és távolságból rá kell pillantani a sikerhez. A publikáció ezért a Touch ID visszatérésével számol, csak ezúttal az OLED kijelzőbe építve, az ehhez szükséges technológia ugyanis már debütált, sőt: egy ezzel szerelt készülék is. A 2018-as modellek közül a legnagyobb iPhone 6,2"-es képátlóval rendelkezhet, egy maradhat az iPhone X méreteinél, egy pedig LCD panellel mutatkozhat be.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.