Hirdetés

Benchmark-teszten járt a Galaxy S9

Nemsokára hivatalosan is bemutatkozik a Galaxy S9, ami nem csak a Qualcomm Snapdragon 845-öt kapja meg elsőként, bizonyos piacokon – többek között szinte biztosan nálunk is – a gyártó házon belüli Exynos 9810 rendszerchipjét hozza el, nagyon hasonló technikai háttérrel, szinte azonos teljesítménnyel.

A vezeték nélküli töltés az S9-ekből sem maradhat ki A vezeték nélküli töltés az S9-ekből sem maradhat ki
A vezeték nélküli töltés az S9-ekből sem maradhat ki [+]

Ami a számítási kapacitásért felelős egységet illeti: az ARM Big.Little klaszterkonfigurációt leváltó DynamIQ rendszert ez a chip is megkapta: nyolcmagos a processzor, négy darab, 2,9 GHz-en maximált Exynos M3 felel a számítási teljesítmény jelentős részéért, a maradék négy, 1,9 GHz-es Cortex-A55 az energiahatékonyságért felel. Állítólag 40%-ot ugrott előre a többszálas erő a közvetlen elődhöz képest, az egymagos szintet pedig megduplázták.


[+]

Az elméletek után pedig egy kis gyakorlat: a Geekbench tesztjében mérette meg magát a chip, 3648 pontos egymagos és 8894 pontos többszálas teljesítménnyel, ami elképesztően komoly eredmény. Android 8.0.0 futott a 4 GB RAM-mal szerelt, SM-G960F típusjelzésű eszközön.


[+]

Kezdenek felbukkanni a tartozékok is: egy dupla töltőtekercses, vezeték nélküli, gyorstöltésre képes (9V/1,67A, 9V/2A, 12V/2,1A) vezeték nélküli Qi töltőpad került terítékre, illetve néhány gyári tokról is van már fotó: kitámasztós tok, alcantara és hyperknit szövetbetétes védőelemek, valamint egy MIL-STD 810G-teszten átesett, komolyabb védelmet nyújtó darab fotója került elő.

Azóta történt

  • 3D emoji és sztereó hangszóró

    Állítólag ezek is a Samsung Galaxy S9 és S9 Plus újdonságai közé fognak tartozni, előbbit pedig egy hivatalos előzetes is megerősíteni látszik.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés