A kijelzőbe haraphat a Galaxyk ujjlenyomat-olvasója

Hirdetés

Kétségtelenül a kávamentesítés 2017 nagy slágere, amit a Galaxy S8 és Mi Mix 2 elegánsan, az Essential Phone és az iPhone X viszont kevésbé esztétikusan oldott meg: felül mindkét esetben betüremkednek az elöl szükséges elemek a képernyőbe. Az Apple esetében a TrueDepth kamerára mindenképp szükség volt, hiszen kizárólag ez biztosítja a biometrikus azonosítást, míg az S8 az előlapon íriszleolvasót, hátoldalt pedig ujjlenyomat-olvasót használ.


(forrás: KIPRIS) [+]

Állítólag mindkét gyártó megpróbálta az utóbbit a képernyő mögé helyezni, ám technológiai okokból és időszűkében ez nem fért bele. Cupertino a jövőre nézve akár le is tehet az ujjlenyomat-olvasó használatáról, míg a Samsung továbbra is azon dolgozhat, hogy sikerüljön a megjelenítőbe integrálni, elemzők szerint Note 9-es starttal.


(forrás: KIPRIS) [+]

A koreai KIPRIS-nél elfogadott formatervezési minta már erre célozgat, igaz, nem teljesen világos, hogy az ábrákon szereplő leolvasó végül a képernyő mögött kötne ki, avagy kiharapna egy szeletet az OLED panelből az Essential PH-1-hez és az iPhone X-hez hasonlóan. Jelen esetben talán az utóbbi az esélyes, persze ez egyelőre csak egy tervrajz.

Ilyen lenne a Galaxy S9, előlapi ujjlenyomat-olvasóval?
Ilyen lenne a Galaxy S9, előlapi ujjlenyomat-olvasóval? [+]

Ha így oldaná meg az előlapi azonosítást a Samsung, talán már a Galaxy S9 előlapja visszakaphatná a képernyőkörnyéki ujjlenyomat-olvasót, bár a holland Galaxy Club szerint erre kevés esély van. Mi azért megpróbáltuk megálmodni az S9-et a fenti minta alapján, az S8 előlapjára helyezve az ujjlenyomat-olvasót. Nélküle azért szebb az idei csúcsmodell.

Azóta történt

  • Ilyen lehet a Galaxy S9

    A vázlat nem biztos, hogy hiteles, ám ez lehet az első vizuális információ a jövő évi Samsung csúcskészülékekről.

Előzmények

Hirdetés