6 GB RAM és 256 GB tárhely is lehet a Galaxy S8-ban

A dél-koreai gyártó 2017-es, felső kategóriás termékvonaláról lényegében egyetlen hivatalosan megerősített információdarabka sem áll rendelkezésre, azon kívül, hogy lesz. Sőt, Note8 is lesz. Feltételezésekből, és magát megnevezni nem kívánó forrásoktól származó értesülésekkel viszont el vagyunk látva. Például a The Korea Herald 5,7 és 6,2 hüvelykes, teljes előlapot kitöltő érintőkijelzőre számít, így értelemszerűen – és az AndroidAuthority szerint – vagy ultrahang alapú ujjlenyomat-olvasót, vagy a hátlapra szerelt szenzort kaphat, ami viszont merőben szokatlan lenne a Samsungtól. A The Investor pedig úgy hallotta, legyen akármilyen is a kijelző kialakítása, mindenképpen nyomásérzékeny technológiát integrálnak.

Akár ehhez hasonló kialakítást is kaphat a Galaxy S8
Akár ehhez hasonló kialakítást is kaphat a Galaxy S8

A Samsung mobilkommunikációs divíziójának alelnöke mindössze annyit árult el, letisztult dizájnra és továbbfejlesztett kamerára számíthatunk, tehát nem kizárt a dupla hátlapi kamerarendszer sem, ahogy az írisz alapú azonosítás is felmerült mint opció. Most a TechTastic kerített elő a Weibóról hardverre vonatkozó információkat, ennek alapján 6 GB rendszermemóriával és 256 GB belsőtárhellyel számolhatunk. Ez nem kevés, és amennyiben igaz, esélyes, hogy a Samsung nem fogja szükségét érezni, hogy lehetőséget biztosítson a tárhely bővíthetőségére, ami az aránylag szűkös raktérrel szerelt S6-os széria esetében meglehetősen kedvezőtlen fogadtatásban részesült.

Meggyőző koncepciókép a jövő évi csúcsgépről
Meggyőző koncepciókép a jövő évi csúcsgépről

A 8 GB-os rendszermemóriára vonatkozó pletykák egyébként nem lettek volna megalapozatlanok, mivel a Samsung a múlt hónapban jelentette be az első, 10 nanométeren gyártott 8 GB-os LPDDR4-es memóriamodulokat. A megnövelt operatív memória a magasabb, akár 4K felbontású kijelzővel szerelt, virtuális valóságot támogató készülékek esetében lehet nélkülözhetetlen. A továbbfejlesztett gyorstöltési protokollal is felvértezett készüléket szokás szerint kétféle lapkával várhatjuk. A Qualcomm alapú konfiguráció valószínűleg a Snapdragon 835-re fog épülni, míg a nemzetközi forgalomba szánt verzió az Exynos 9-es szériájára építkezik.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés