64 megapixeles kamerával villant a Samsung

Az ISOCELL szériás Bright GW1 méretes szenzor, amely négy pixel egyesítésével jófajta éjjeli fotókat ígér. A Bright GM2 48 megapixellel szerénykedik.

Nem csak a mobilkamerák száma ugrott meg az utóbbi időben egy-egy készüléken: elkezdtek felbukkanni a hatalmas felbontású (és telefonokhoz mérten jókora terjedelmű) szenzorok. Sokfelé  találkozni ma 1/2"-es, 48 megapixeles főkamerával, és ezek sorát bővíti a Samsung ISOCELL Bright GM2 Tetracell technológiával, négy képpont egyesítésével az előnyösebb éjjeli felvételek érdekében 12 megapixelen. A lapka Super PD-autofókusszal érhető el a partnerek részére.

Ennél is ígéretesebb az ISOCELL Bright GW1, ami kitolná a mobilfotós lehetőségeket: 1/1,72"-es szenzormérete alapból jókora, amihez 64 megapixel tartozik 0,8 mikronos képpontokkal. Kevés fény mellett, négy pixel töltésének összegzésével 16 megapixeles, kellően világos és részletes fotók nyerhetők ki belőle. Emellett a Samsung Super PD-autofókuszt, nagy dinamikaátfogást és 480 FPS-es lassított felvételt ígér. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy a quad bayer szenzorok ritkán hoznak a fenti, nagy felbontásokon tűéles képet, gyakran alapból kisebb felbontáson (12, 16 megapixelen) rögzítenek, ami persze a legtöbb esetben elegendő, főleg ha zoomkamera is társul melléjük.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés