Hirdetés

64 megapixeles kamerát ígér a Redmi

A legújabb előzetes konkrét készüléket nem említ, de magas felbontású kamerát igen.

A Samsung tavasszal mutatta be a 1/1,72" szenzormérettel rendelkező, 0,8 mikronos képpontokkal dolgozó, 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 szenzort, ami ezek szerint elsők között egy Redmi készülékben mutatkozhat be élesben. Az előzetes szerint a mobilfotózás hivatalosan is új korszakba lép, ami jelenleg 64 megapixelt jelent. Az iparág egyébként 108 megapixeles szenzorokra és tízszeres optikai zoomra számít már jövőre, de addig is növekszik a felbontás, legalábbis elvben.

A technológia sajátosságai miatt a képélesség és dinamikatartomány jóval alacsonyabb felbontáson éri el az optimumot, így a 48 megapixeles szenzorok esetében 12 megapixeles beállítással érdemes fotózni, és csak abszolút optimális fényviszonyok között bevetni a teljes felbontást. A Samsung 64 megapixeles, szintén quad Bayer szűrővel dolgozó szenzora is 16 megapixel körül teljesíthet a legjobban, Super PD-autofókusszal, nagy dinamikaátfogással és 480 FPS-es lassított felvétellel. A Redmi ismét cicás képpel illusztrálja a meg nem nevezett készülék kameraképességeit

Azóta történt

Előzmények

  • 108 megapixel, maradhat?

    Van, aki jövőre 10x-es optikai zoomot és 108 megapixeles kamerákat vizionál az okostelefonokba.

  • 64 megapixeles kamerával villant a Samsung

    Az ISOCELL szériás Bright GW1 méretes szenzor, amely négy pixel egyesítésével jófajta éjjeli fotókat ígér. A Bright GM2 48 megapixellel szerénykedik.

Hirdetés