64 megapixeles kamerával futott be egy okostelefon

A Realme XT veti be először a Samsung megapixelbajnok szenzorát, mert 48 megapixel már milyen kevés.

Hirdetés

Nem elég 48 megapixel? Fél tucat ekkora felbontású kameraszenzorral szerelt mobilt teszteltünk az elmúlt időszakban (és rendre 12 megapixelen lőttek jó képet), ám sejtettük, hogy nem sokáig maradnak ezek a megapixel trón élén: a Realme XT az első okostelefon, amely 64 millió képpontos fényérzékelő lapkát vet be a hátlapon.

A Realme XT az első 64 megapixeles főkamerával szerelt okostelefon
A Realme XT az első 64 megapixeles főkamerával szerelt okostelefon (forrás: Android Authority) [+]

A Samsung ISOCELL Bright GW-1-ről van szó, amely egy mobilok között igencsak méretes, 1/1,72"-es lapka 0,8 mikronos szenzorpixelekkel és quad Bayer színszűrővel. Pixel binning képpont-egyesítéssel így 16 megapixeles képek jönnek ki, bár gyaníthatóan opció lesz a teljes felbontáson való kattintás.


[+]

A mellé odaszórt kamerák már szerényebb képességűek: felkerült a bal felső sarokba egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles mélységérzékelő illetve makrókamera. Máskülönben a specifikációk erősen a Realme 5 Próra emlékeztetnek: Snapdragon 712, 4/6/8 GB RAM, 64/128 GB-os, bővíthető tároló, 4000 mAh-s, 20 watton tölthető telep és 16 megapixeles szelficsepp a 6,4"-es FHD+ AMOLED képernyőbe lógva.


[+]

Akad 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, Bluetooth 5.0 támogatás és két nanoSIM foglalat, ami viszont jelen pillanatban még nincs, az hivatalos ár. A Realme XT-t a márka leginkább csak azért mutatta be sebtében, hogy 64 megapixeles kamerájával beelőzze a Redmi 8 Pro premierjét. Sokáig viszont nem büszkélkedhet rekorder kamerájával: nemsokára jönnek a 108 megapixeles mobilok...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés