5G-vel és műholdkapcsolattal várható a következő Motorola Defy

A kétirányú műholdas kommunikációt a Bullitt Satellite Connect fogja biztosítani.

A Motorola tavaly élesztette fel a Defy nevet és meglehetősen jól is sikerült a 2010-es, mondhatni csúcskészülék modernizált változata, a Defy (2021). Az új Defy technikailag egy Moto G9/G9 Play, amit a Bullitt Group öntött mindenálló formába, az idei Defy pedig már nem csak strapabíró páncélzatot, de 5G ÉS műholdas adatkapcsolatot is kap majd.


[+]

A CAT tavaly év végén jelentette be, hogy elsőként szándékozik olyan készüléket prezentálni, amely kétirányú műholdas adatkapcsolatot biztosít, de úgy tűnik, a Motorola is versenyben van. Mindkét modellt a Bullitt jegyzi, kérdés, hogy melyik brand mutat be először a MediaTek 3GPP NTN (nem földfelszíni hálózatra fejlesztett) chipjét használó készüléket. A Bullitt műholdas hálózatát a Skylo építi és üzemelteti, a dedikált hardverrel rendelkező lapkakészletet pedig a MediaTek biztosítja.

Motorola Defy (2021)
Motorola Defy (2021) [+]

A szolgáltatás díja 4,99 dollár lesz, az SOS üzenetküldés viszont az első évben ingyenesen vehető igénybe. A műholdas kapcsolaton keresztül érkező üzenetek a fogadó fél számára nem jelentenek extra költséget és a Bullitt Satellite Messenger appon keresztül, Android és iOS rendszerű készülékekről, hagyományos hálózati kapcsolaton keresztül is kezdeményezhetik a válaszadást a műholdas kapcsolattal rendelkező készülék irányába, szintén díjmentesen; az üzenet díját a fogadó fél előfizetése fedezi. Az új Motorola Defy 5G-t a idei első negyedévben várhatjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés