Komoly előrelépés várható a műholdas technológiában

A Bullitt Group és a MediaTek együttműködése nyomán jövőre már kétirányú műholdas kommunikációt kínálnak majd a CAT készülékek.

Összefogott a Bullitt Group és a MediaTek, hogy összehozzák a világ első, kereskedelmi forgalomban is kapható, kétirányú műholdas kommunikációra képes okostelefonját, amit 18 hónap alatt sikerült is abszolválni, így jövőre már piacra is kerülhet az első 5G-s CAT készülék, amely közvetlenül képes kommunikálni más, mobilhálózaton lévő készülékekkel műholdas kapcsolaton keresztül rövid szöveges üzenet formájában.

A Bullitt készülékei elsőként használják majd a MediaTek 3GPP NTN (nem földfelszíni hálózatra fejlesztett) chipjét, amely saját fejlesztésű szoftverrel és szolgáltatásokkal biztosítja az OTT (over-the-top) műholdas üzenetküldési szolgáltatást. Az intelligens szoftver abban az esetben vált műholdas kapcsolatra, ha a mobilhálózat vagy a wifi szolgáltatás nem érhető el. A kétirányú kommunikáció előnye, hogy a küldő fél ugyan műholdas kapcsolaton keresztül küldi az üzenetet, a fogadó viszont hagyományos SMS-ként kapja meg és válaszolni is eképpen, mobilhálózatból indítva tud rá.

A szolgáltatás integrálja a felhasználó meglévő névjegyzékét, így akkor is zökkenőmentes élményt biztosít, ha műholdas kapcsolaton keresztül kommunikál mobilhálózaton működő telefonnal. A műholdhoz való első csatlakozás és üzenetküldés körülbelül 10 másodperc vesz majd igénybe, az SOS üzenetküldő szolgáltatás pedig az első évben ingyenesen áll a felhasználók rendelkezésére. A dedikált hardverrel nem rendelkező készülékek pedig a Bullitt saját alkalmazásán keresztül férhetnek hozzá a havidíjas opcióhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés