Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szicsu

    őstag

    Akkor megnyitnám én a sort :)

    Karácsony alatt nézegettem néhány filmet és kicsit csodálkoztam,megdöbbentem, felháborodtam.
    A csendes-óceáni gyözelemről volt szó.
    Okinaván vívott csata volt az egyik fejezet.A amcsik odáig voltak magukkal hol sikerült elfoglalni a szigetet.Teljesen leterdikus hangulatban voltak,hogy 2500 emberük elesett egy dombért vívott harcban.Igaz nagy áldozat a 2500 élet,de nem tudták,hogy mi ment Európában a keleti fronton (Harkov,Sztalingrad)???
    Következő részben szó volt japán bombázásáról.
    Főleg ipari célpontok ellen folyt a támadás.Köztudott hogyilyen támadásoknál van civil veszteség is.Tokio nagy magasságból való bombázása nem sikerült,mert valami légáramlás mindig eltérítette a bonbákat.
    MAjd egy okos tábornik kitalálta,hogy alacsony magasságból gyujtóbombákkal semmisíti meg a gyárat.Tudta,hogy óriási tüzvészt fog okozni a városba, de azok csak japánok......
    Felszált 3xx db B-29 es bombázó tele gyujtó bombákkal.
    A támadásnak áldozatul esett 100 000 civil :Y És az a pláne,hogy ezután meg is dicsérték a tábornokot,hogy milyen nagy taktikus......
    Pedig szerintem egy nümbergi pert ez is megért volna.
    Elég sok disznóságot csináltak még az amcsik még, pl a két atombomba mely rengeteg civilt ölt meg. De volt még egy hasonló gyujtóbombás akciójuk az amcsiknak németország ellen.Ha jól emlékszem akkor Drezda volt a célpont (de lehet hogy tévedek), ott is sok ezer civil halt meg a támadás következtében. A városban nem volt semmilyen hadipari létesítmény.

    Ezek után másik adó és az Ardenneki csata.
    Peiper parancsnoksága alatt lelőttek 68 hadifogjot,de máig nem tiztázottak a körülmények,hogy parancsra törént,vagy szökni akartak a fogjok,vagy csak véletlen.
    Ezért bíróság elé állították. A film egész végig az harsokta,mekkora nagy mészárlás volt.

    Tény és valo,hogy nem lehet büntetlenül megölni 68 hadifogjot,
    de 100 000 civilt igen?????


    [Szerkesztve]

    ''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

Új hozzászólás Aktív témák