Hirdetés

2017. október 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Yoobao külső akkumulátorok bemutatója

A Yoobao külső akkumulátorok Kínából érkeznek, s nagy teljesítményük mellett kedvező árazást, valamint néhány extra funkciót is kaptak.

Bevezető, tartozékok

Egy kissé már elcsépelt dolog ugyan, viszont sajnos teljesen tükrözi a realitást, hogy hiába fejlődnek rendkívüli ütemben a mai okostelefonok, sajnos az akkumulátorok technológiája még mindig a tíz évvel ezelőtti szinten mozog. Márpedig egy Nokia 6310i ugyan egy ilyen energiaforrással elzakatolt egy hetet is, azonban a mai HD, vagy a jövőre a nagyközönség előtt is debütáló 1080p felbontású megjelenítők azért többet harapnak el a töltöttségből, így egyáltalán nem meglepő, hogy csupán egy napos üzemidővel számolhatunk. Ez pedig nagyon kevés, főleg annak fényében, hogy a gyártók egyre jobban rászoknak az egybeöntött, ún. unibody készülékházakra, melynek következményeképpen az akkumulátort sem tudjuk pillanatok alatt kicserélni.

Yoobao külső akkumulátor
[+]

Erre a tényre viszont több tartozékgyártó vállalat is ráébredt, így számos alternatív megoldással próbáltak a felhasználók kegyeiben járni. Az egyik legkeresettebb kialakítás az akkumulátorkabát, ám ennek óriási hátránya, hogy az amúgy sem túl miniatűr készülékeket majdhogynem használhatatlanná teszi. Van azonban egy másik lehetőség, ez pedig a külső, hordozható tápegység, amelynek megemlítésével el is érkezünk mai tesztünk alanyaihoz, hiszen ezek is az előbb említett formát követik, a gyártójuk pedig a Yoobao, hogy hogy nem Kínából. Jelmondatuk talán legésszerűbb fordítása a "Minőségibb életstílus". Ez a kijelentés nem váratlan, hiszen a kínaiak sosem szenvedtek önbizalomhiányban, s annyit előre vetíthetünk, hogy nagyot nem tévedtek a külső akksik esetében.

Yoobao külső akkumulátor
[+]

Elsőként két, Yoobao által gyártott kiegészítőről kell szót ejteni, az egyik doboz az intelligens adapter, a másik összeállítás pedig az intelligens autóstöltő névre hallgat. Már maga a megnevezés is sejtet valamit, valójában ezekkel a cuccokkal szinte minden tölthető multimédiás eszköz számára biztosítják az energiafelvétel lehetőségét. Az adapteres csomagban három – mondhatni – átalakító kapott helyet, méghozzá egy 220V-os csatlakozóba dugható villa, egy microUSB kábel, valamint egy 30 tűs, iOS-t futtató masinákhoz használható adapter is. Utóbbi sajnos kizárólag a legújabb – vagyis iPhone 5, iPad mini, iPad 4 előtti – eszközök előtti generációkhoz használható, így Lightning kábelben nem érdemes még reménykedni. A másik doboz tartalma mindössze egy dologban különbözik az előbbiektől, mivel itt a microUSB kábelen és a 30 tűs átalakítón felül immáron egy autós töltőt pakoltak nekünk (feláldozva a konnektorba dugható töltőt). A kiegészítők árai mindkét esetben 2600 forintra rúgnak, ez ugyan nem sok, ám olcsóbban is ki lehet azért jönni, ha egyenként vesszük meg őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.