A Xiaomi Mi Note 10 Lite leple is lehullott

A kínai gyártó is egyre ügyesebben zavarja össze a hétköznapi érdeklődőt a termékneveivel, de a lényeg, hogy a termék jó tulajdonságokkal és kedvező árral bír, ahogy azt megszokhattuk.

Hirdetés

Pro, Lite, Pro Max, Mi-széria, Mi Note-széria, és még egyszer ennyi kaotikus elnevezés a Redmik közt is, hogy a Black Sharkról már ne is beszéljünk - a Xiaomi mobilos modellpalettáján egyre nehezebb kiigazodni, és bizony manapság már nem kivétel nélkül mindegyik vonultatja fel azt a zseniális ár/érték arányt, ami miatt rengetegen megkedvelték a gyártót. Szerencsére a Mi Note 10 Lite esetén nem ez a helyzet, ennek csak a neve fura, a felhozatala viszont nagyon is korrekt a maga 349 eurós, azaz 123 ezer forint körüli európai nyitóárán.


[+]

Előlapján 6,47 hüvelykes, a széleken lekerekítésekkel ellátott kijelző kapott helyet, 1080p-s felbontással és AMOLED technológiával. Hardveres téren a Snapdragon 730G rendszerchipel büszkélkedhet, amiben nyolcmagos processzor (2 x 2,2 GHz Kryo 470 Gold és 6 x 1,8 GHz Kryo 470 Silver magokkal) és Adreno 618 grafikai egység, a gyártástechnológia 8 nanométeres, RAM-ból pedig 6 vagy 8 GB jut az olcsóbb vagy drágább változatot választóknak.


[+]

Hátul az üveg szép lekerekítésein kívül egy kameranégyest láthatunk, a főkamera a 64 megapixeles Sony IMX686-ra épül (a sima Mi Note 10-ek esetén ide kerültek a 108 megapixeles egységek), az optika f/1,9-es, PD- és lézeres autofókusszal. Mellette 8 megapixeles ultraszéles, 5 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységszenzor kapott helyet, telefotó lencse nincs.


[+]

Büszkélkedni az akkumulátorával tud még a mobil, 5260 mAh-s teleppel alig a bűvös 200 grammos össztömeg fölött remélhetőleg jó üzemidőre számíthatunk, a vezetékes gyorstöltési opció a 30W teljesítményű. A szokásos 4G-s adatkommunikáció, illetve a kétcsatornás WiFi 5 és a GPS-vevő (A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS) mellett rendelkezésre áll jack csatlakozó a Type-C mellett, továbbá NFC és infraport is. A tárhely nem bővíthető, így érdemes lehet megfontolni, hogy a fent említett árú 6/64 GB-os modell helyett inkább a 140 ezres áron startoló 6/128 GB-os változatot válasszuk.

Azóta történt

  • Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz

    Erős a mezőny 100 és 150 ezer forint között a középkategóriában, talán pont ez hívta életre a Mi Note 10-széria egyszerűbb kamerarendszerrel bíró, még kedvezőbb árú változatát. Újabb életképes versenyzőt köszöntünk a hazai piacon.

Előzmények

Hirdetés