Hirdetés

Vodafone Smart 4 NFC - az árlistából sem tűnik ki

Hirdetés

Bevezető

A Vodafone elég régóta forgalmaz saját neve alatt egyszerűbb, olcsó készülékeket. Még jóval az okostelefonos éra beköszönte előtt akadt számos filléres darab, ezek főleg a Sagem, az Alcatel és a Huawei műhelyéből kerültek ki. Aztán ez a trend folytatódott akkor, amikor már az érintős-androidos vonal volt a menő, láttunk ZTE, sőt Lenovo alapokra építkező tableteket is piros logóval. Ezeknek a termékeknek az a lényegük, hogy igen kedvező áron kaphatók, mivel a gyártó nagy példányszámban készíti őket, de nem kell foglalkoznia a logisztikával és a marketinggel, ezt megteszi helyette az operátor.

Vodafone Smart 4
[+]

A Vodafone Smart sorozata már sok tagot számlál. Mi is teszteltük a korábbi modelleket, az első még Vodafone 858 Smart néven futott, sőt már ezt is megelőzte a Vodafone 845 (by Huawei). Tavaly kettévált a sorozat, megjelent a Smart Mini (by Alcatel), ebből lett azóta Smart 4 mini, amit már megnyomkodhattunk, most pedig idefújta a szél a Smart 4-et, aminek egyébként külföldi piacokon létezik egy Smart 4 turbo nevű variánsa 4G képességekkel és némiképp komolyabb tudással. Ezt nyilván a hazai Vodafone egyelőre nem erőlteti, mert még nincs 4G hálózatuk, úgyhogy most a Smart 4 NFC-s verziójával ismerkedünk meg.

Vodafone Smart 4
[+]

Illetve megismerkedünk egy új névvel is, a Yulong ugyanis pont úgy hangzik, mint ami: egy kínai gyártó. Yulong telefonokat ritkán vet partra Tihanynál a Balaton, pedig lenyomta Kínában félkézzel az Apple-t és a Huawei-t, egy tavalyi statisztika alapján a harmadik legtöbb készüléket adták el. Akkor hogyan lehet, hogy nem hallottunk róla? Hát úgy, hogy választottak maguknak egy külföldön kicsit jobban csengő nevet. A Coolpad okostelefonok pedig azóta még az Egyesült Államok piacára is bekerültek, az ottani MetroPCS szolgáltató volt az első, amelyik felvette a kínálatába a Yulong egyik készülékét. Szóval ne ijedjen meg senki, amikor a Smart 4 akkumulátora alatt megtalálja a Yulong nevet, nem egy nyeretlen kétévesről van szó, 1993-ban alapították ugyanis a céget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés