2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Vodafone 540 - a design nem elég

Formatervezői díjat kapott, olcsó, Sagem gyártmányú készülék kapható a piros szolgáltatónál.

Bevezető

Az úgynevezett „szolgáltatói, saját márkás“ telefonok piacán a Vodafone hasít a leginkább. A jelenlegi akciós kínálat is számtalan ilyen készülékkel bír, ezek közül pedig mi időről-időre elhozunk egyet-egyet. Most is ez történt, a GSM Takácstól érkezett a piros színű csomag, amelynek tartalmáról előzetesen egyáltalán nem tájékozódtam, mert könnyedén el tudtam képzelni, hogy mire számíthatok.

Vodafone 540
[+]

A Vodafone ugyanis a saját márkás telefonok gyártására három-négy céggel kötött megállapodást. Az Alcatel (541), a Huawei, a ZTE és a Sagem szokott bedolgozni a brit operátor számára, ezen cégek pedig zömmel olcsó, egyszerű eszközöket tesznek le az asztalra, de az is lehet, hogy a Voda direkt ilyeneket rendel. Mert a T-Mobile például a Huawei Android modelljét címkézte át, tehát lehetne is izmosabb cuccokkal is vadulni, de a piros banda nem vevő az ilyesmire. Legalábbis egyelőre.

Vodafone 540
[+]

Tesztalanyunk a Sagem műhelyéből származik. Az egykoron francia gyártó mobilos üzletága mára már kínai fennhatóság, saját néven már nemigen lépnek piacra telefonokkal, bérgyártást csinálnak, a Vodafone mellett a Sony Ericsson számára is fabrikáltak olcsóbb telefonokat, Barcelonában pedig a jópofa Puma készülék volt a legjobb dobásuk.

Vodafone 540
[+]

A Vodafone 540 az árlista szerint olcsó, nyilván a nagy gyártók belépő szintű modelljeinek ellenfele lehetne, s a specifikáció áttekintése után erre meg is van minden esélye. 2 megapixeles kamera, Bluetooth, microSD... ez elég lehet ezen a szinten, csak hát nem mindegy, hogy mindez miképpen áll össze és válik használhatóvá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ird​e​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.