Vernee Thor - mondhatni isteni

Újabb, egyben a legújabb shenzheni gyártó, ahogy az lenni szokott, megnyerő specifikációval és még annál is kedvezőbb árral támad, de a meglepetés az, hogy sikerül is neki.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Adatkommunikáció és kapcsolódási lehetőségek terén is teljesen rendben van a holmi, a közepesnél egy kicsit jobb felszereltséget kapunk. Noha infra és NFC nincs, van cserébe dual standby üzemmódban működő valódi dual SIM, ráadásul mindkét microSIM foglalatba pakolhatunk 4G-s kártyát, a Cat.4-es LTE mindkét slotban elérhető, persze nem egyszerre. Ismét nyomatékosítanám, hogy a Vernee Thor hajlandó együttműködni a B20-as jelzetű, 800 MHz-es frekvenciával is, így senki sem marad ki a 150 Mbps-os letöltési sebesség áldásaiból, legalábbis a készülék miatt biztosan nem. A dual SIM valódisága alatt két, teljes értékű SIM foglalat meglétét értjük, tehát nem kell lemondani az alapból 16 gigabájtos tárhely bővíthetőségéről. Ezt egy külön erre a célra kialakított slotba helyezett, maximum 128 gigabájtos kártya segítségével tehetjük meg, és ne lepődjünk meg, ha tudomást sem vesz a létezéséről. A legelső szériás készülékek esetében még komolyabb gondot okozott a microSD kezelése, de a kereskedelmi forgalomba bocsájtott revízió már csak egy újraindítást igényel, onnantól gond nélkül felismeri a kiegészítő tárhelyet. Amennyiben nem NTFS formátumú. Azzal nem fog menni.


[+]

A Wifi Direct és HotSpot funkciókat sem nélkülöző kétsávos WiFi 802.11 b/g/n szabványon, de csak 2,4 GHz-en működik, a Bluetooth pedig 4.0-s verzióval, A2DP protokollal fut. A 2.0-s microUSB csatlakozó arra alkalmas perifériákat is kezel, mindössze egy OTG kábelt vagy microUSB-vel ellátott pendriveot kell beszereznünk a konnektáláshoz. A hálózati stabilitás és a hívásminőség kifogástalannak bizonyult, ahogy a GPS modul is a jobbak közül való. Az orosz és amerikai műholdak közül meglehetősen sokat talál meg egy szempillantás alatt, emellett a routerek és mobilhálózatok jelei is asszisztálnak a hatékony helymeghatározáshoz.


[+]

Az üzemidőért a levehető hátlap alá rejtett, legálisan legalábbis nem eltávolítható akkumulátor felel, amely sajnos mégsem lett mestere a gyors regenerálódásnak, noha az előzetes specifikációban még volt róla szó. A 2800 mAh-s lítium-polimer telep korrekt hatótávolságú, másfél nap után viszont ne kísértsük a sorsot. Egy repülő üzemmódban töltött éjszakával, nettó 5 óra 23 perc kijelzőidő mellett ugyanis pont ennyit bír. Ha nem nyomkodjuk veszettül, meglehet a két nap, de ne bízzuk a véletlenre. Vagy legalább kapcsoljuk be az energiatakarékos módot, ami visszafogja kissé a teljesítményt és a háttérfolyamatokat.


[+]

Értékelés: Vernee Thor
Külső
Ergonómia 10 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 10 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 10 pont
Hogyan értékelünk?

A Vernee első készüléke méltó a nevéhez. A soron következő eszközök a művészetek és rend római istenének nevét viselik, és valóban ígéretes, átgondolt koncepciót sejtetnek az eddig megismert paraméterek alapján, a Thor pedig mintegy nyers erővel csapott a alsó-középkategória legkeményebb szegmensébe, hogy megalapozza a brandet, noha maga sem szűkölködik az erényekben. Átlagvásárlóként 40 ezer pénzért hozzájuthatunk a készülékhez, ami igen kevés és alapvetően vállalható kompromisszumot kényszerít ránk a kedvező összegért cserébe. A formaterv nem kiemelkedő, bár tetszetős és kétségkívül van egy stílusa, viszont a kivitelezés és az ergonómia kifogástalan. A hardver ebben a kategóriában korszerű és jelenlegi kombinációban fél kézzel megemeli Mjölnirt. Úgy értem, erős. Az 5 hüvelykes megjelenítő, habár csak HD felbontásban pompázik, megfelelő fényerőt és kiemelkedő kontrasztarányt, ezáltal láthatóságot mutat. A szoftver atomstabil és jól optimalizált, a rendszersebesség szintén nem hagy kívánnivalót maga után, laggolást még pillanatnyi elmezavar szinten sem tapasztaltunk. Persze nincs is roskadásig pakolva, ennek ellenére nem volt hiányérzetünk, talán csak a dupla koppos ébresztés nemléte miatt. A kiválóan működő ujjlenyomat-olvasó sem számít átlagos fícsörnek ezen az árszinten, a kevéssé komoly kamera viszont annál inkább, bár a multimédia összességében mégsem mondható zavaróan gyengének. Az audioképességek kifejezetten kellemesek, az üzemidő pedig, ami alatt mindezt élvezhetjük inkább átlagos. A magyarországi garancia és szervizháttér, valamint a 800 MHz-es LTE megléte komoly fegyvertény, és ha elengedjük az értesítési LED totálisan érthetetlen hiányát, akkor különösen ajánlott mindazoknak, akik bizonyos szempontból remekbe szabott, összességében pedig egy korrekt eszközt szeretnének a magukénak tudni, visszafogott anyagi ráfordítás mellett. Európai nyitóáron, hármassal kezdődő öt számjegyű összegért a Vernee legelső készüléke gondolkodás nélkül:

Vernee Thor

AliceWake

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Még erősebb lesz a Vernee Apollo

    A nemrég bemutatkozó új márka legütősebb ajánlata a megjelenés előtt tovább növelte a lóerők számát. A tízmagos rendszerchip mellé 6 gigabájt RAM és nyomásérzékeny kijelző jár.

  • A maximumra törekszik az új kínai márka

    A Vernee olyan készüléket fog hamarosan piacra dobni, aminek specifikációi közül elég lenne csak a 6 GB RAM-ot, a Force Touch kijelzőt, vagy a 10 magos processzort kiemelni.

Hirdetés